7 tips voor Down The Rabbit Hole Festival

door Emily Griffiths

rabbit holeMet nog een week te gaan wordt het tijd om de line-up van Down The Rabbit Hole eens onder de loep te nemen. Naast headliners Damien Rice, Iggy Pop en The War On Drugs staat er immers nog heel wat indie en ander moois op de agenda van deze tweede editie in het Nederlandse Beuningen. Dit zijn de zeven acts die je zeker niet mag missen.

Rhye

Rhye moet wel een van de meest opvallende namen op de affiche zijn en misschien zelfs een van de voornaamste redenen om naar Beuningen af te zakken. Niet alleen stonden Robert Hannibal en Mike Milosh nog maar erg zelden in Europa, debuutplaat ‘Woman’ met de soulvolle Milosh staat ongetwijfeld in het rijtje van meest opmerkelijke platen van de afgelopen jaren. Deze bloedmooie r&b op plaat kan niet anders dan de vonken doen spatten van het podium in de Hotot-tent. Toch?

Damien Rice

In 2013 was deze Ier nog een van de grote overwinnaars op Best Kept Secret. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen voor deze uiterst gevoelige singer-songwriter. Of hij ook nu weer een fles rode wijn weet achterover te slaan op het podium, valt te betwijfelen, maar nu hij in de Hotot staat met nieuwe plaat ‘My favourite faded fantasy’ kan alles.

Death From Above 1979

Het is al tot in den treure herhaald, maar Death From Above 1979 is terug en dat moet je toch minstens een keer gezien hebben. Het duo gaf vorig jaar de wereld een stevige dreun met nieuw album ‘The physical world’ en stormt sindsdien de ene na de andere concertzaal door met hun stevige powerrock.

Glass Animals

In tijden van triphop, psychedelica en synthpop is het geen wonder dat Glass Animals de indiewereld stilletjes, maar zeker, lijkt te gaan veroveren. Debuut ‘Zaba’, dat werd ondergebracht bij Wolf Tone (Paul Epworth), is een mooi staaltje indierock waarbij geregeld even wat zout en peper werd gehaald bij alt-J, Massive Attack en Wild Beasts. Veelbelovend viertal dus.

Andrew Bird

Een show waarbij je, zelfs als artiest, op voorhand helemaal niet weet hoe die zal verlopen, het is best gewaagd. Toch zijn de concerten van rasmuzikant Andrew Bird steeds een schot in de roos. De ene keer gaat het van spetterende indie en een vleugje rock, naar vloeiende folk doorspekt met wat jazz, allemaal steeds op maat van het aanwezige publiek.

Seasick Steve

Seasick Steve beleeft ongetwijfeld nog steeds de tijd van zijn leven en laat er zijn publiek ten volle van meegenieten. De Amerikaan werkte zich enkele jaren geleden in de schijnwerpers met zijn zelfgemaakte instrumenten en valt er sindsdien bijna niet meer uit te slaan. Zelfs al ben je geen fan van doorwinterde blues, dan is deze huiskamershow van deze innemende knuffelbeer nog steeds de moeite om gewoon een keertje mee te maken.

Young Fathers

Young Fathers won enkele maanden geleden nog de befaamde Mercury Prize voor laatste album ‘Dead’ en lijken hiermee eindelijk de springplank naar het grote publiek te hebben gevonden. De band draagt inmiddels de reputatie met zich mee van een uitstekende liveband te zijn, het zou maar gek zijn als deze naam niet op de must watch-list zou staan.

Down The Rabbit Hole vindt plaats van 26 tot 28 juni in Beuningen. Alle info en alle reeds aangekondigde namen vind je op de site van het festival.