Acht concerttips -en tickets voor een jubelend januari

door Yannick Verhasselt

Al bekomen van alle feestdagen? Alle cadeaus al uitgepakt? Iedereen een goede gezondheid gewenst, van ons hetzelfde in elk geval. Ook hier bij Indiestyle zetten we het jaar goed in. Iedere maand tippen we een aantal concerten die volgens ons de moeite zijn om te bezoeken en op deze koude winterdagen dé plek zijn om je, letterlijk en figuurlijk, te verwarmen. Veel concertzalen en muziekclubs keren eind januari terug uit hun winterslaap en voor enkele van hun concerten mogen we zelfs tickets weggeven. Het enige wat je daarvoor moet doen om kans te maken, is een overtuigend mailtje sturen naar info@indiestyle.be en vermelden voor welke show jij en je +1 tickets willen winnen.

 

18.1 Jouska (Trix)

Er zit iets in de aarde, daar in Noorwegen. Het lijkt wel de geboorteplaats van de betere alternatieve pop, of was dat Zweden? Jouska is een fonkelnieuwe artieste die afgelopen jaar haar debuutalbum heeft uitgebracht. Voor fans die hun hart ophalen bij de meeslepende fluisterpop à la Aurora, Susanne Sundfør en dodie. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

 

20.1 Pearl & The Oysters (Trefpunt)

De muziek van Pearl & The Oysters is er eentje dan instant een glimlach op je gezicht moét toveren. Hun aandoenlijke pop klinkt als suikerspin in je oren. Als we zeggen dat er leden van Stereolab, Neon Indian, Mild High Club en Unknown Mortal Orchestra hun muzikale hand hebben verleend, dan kun je niet anders dan om zijn voor dit Frans-Amerikaanse duo en hun fuzzy synthpop, toch? Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

 

21.1 Waclaw Zimpel (Les Ateliers Claus)

Het feit dat Zimpel eens solo optreed, mag al een mirakel zelf heten. De Poolse componist en trompettist heeft zowat met alles en iedereen samen gewerkt en opgetreden. James Holden, Shackleton, Hans Kulk en ga zo maar door. Meest recente teerling: ‘Train spotter’ een solo-plaat uitgebracht in 2023. Het is de eerste sinds zeer lang. In het intieme Brusselse Les Ateliers Claus stelt de artiest z’n elektroaccoustische nieuwe album voor. Voor wie Brussel wat te moeilijk ligt: op 24 januari staat hij trouwens ook in STUK te Leuven en treed op diezelfde avond ook nog eens Dijf Sanders op.

 

23.1 Noname (De Roma)

Net zoals Kae Tempest, valt Noname in een aparte categorie bij hiphopartiesten in te delen. Ze is een woordenkunstenaar die bars heeft waar je van duizelt en aan het denken zet. Afgelopen jaar bracht ze ‘Sundial’ uit, haar tweede album. Waarschijnlijk nog scherper geschreven als haar debuut, en dat is al een prestatie op zich. In De Roma zal ze je wel enkele keren een geweten aantrappen en met haar zijdezachte stem maatschappelijke hypocrisie de grond inboren.

 

23.1 Dorian Electra (Ancienne Belgique)

Dorian Electra is een enigma. De artiest staat net zoals 100 gecs quasi volledig gelijk met de boom van hyperpop tijdens de covid-pandemie met onder meer de release van ‘My agenda‘. Op hun nieuwe, in oktober verschenen, opvolger legt Electra meer industrial-accenten en opteert die voor enkele metal-achtige nummers. Benieuwd hoe dat live zal klinken. Voor dit concert mogen we één duoticket weggeven.

 

24.1 Vitja Pauwels (Ancienne Belgique)

Vitja Pauwels is binnen jazzkringen geen wildvreemde met projecten gaande van Bombataz, Woolvs als deel uitmakend van Naima Joris’ band. Met een gloednieuwe band; Frederic Leroux, Casper Van De Velde en Laurens Dierickx stelt hij Early Life Forms voor. Een nieuwe band die mikt op een mix van Latijnse jazz en een vleug gitaar. Wie een idee wil krijgen van wat er te verwachten zal vallen, checkt best even de video hieronder. Voor dit concert mogen we één duoticket weggeven.

 

24.1 Ploegendienst & Kleine Crack (Charlatan)

Op 24 januari wordt er keet geschopt in de Charlatan. Democrazy nodigt de woeste jonken van Ploegendienst bij Burning Fik naar de Gentse zaal en laat herrieschopper Kleine Crack delen in de vreugde. Dit aanbevelingstekstje is niet veel langer dan een gemiddeld Ploegendienst-nummer. De muziek spreekt namelijk gewoon voor zich. Beuken. Zien we mekaar in de pit? Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

 

31.1 Drab Majesty (De Zwerver)

In september verscheen ‘An object in motion’. Geen album, al heeft ‘t wel de lengte voor eentje. Deb DeMure en Mona D trokken er in 2021 op uit en landden in een verlaten stadje in Oregon. De eerder psychedelische aard van het ep’tje is dan ook grotendeels te danken aan hun retraite daar. Ook leuk: de twee werkten voor de ep samen met onder meer Rachel Goswell van Slowdive. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.