Allitererende aanbevelingen voor Cactusfestival

door Michelle Geerardyn

Cactusfestival staat daar alweer mooi te wezen in het Minnewaterpark met haar indrukwekkende affiche. We geven hier even mee wat er absoluut niet te missen is zodat je met een gerust hart eetpauzes kan inlassen. Bovendien kan je voor het eerst in de geschiedenis van het festival je muzikaal heil bij een tweede podium zoeken. Op de Busker Stage staan zaterdag en zondag aanstormende talenten geprogrammeerd die je aandacht zeker verdienen, moest je aan het hoofdpodium je ding niet vinden.

Trouwe terugkomers
Er zijn een aantal bands waar Cactus een bijzondere relatie mee heeft. Intergalactic Lovers is altijd goed voor het gemoed en voor het Arsenalfeestje zijn we ons nu al aan het stretchen. Ook Mogwai (foto) blijkt voor de organisatie te verleidelijk om het bij een one night stand te houden en daar zijn we alleen maar blij om.

Verfraaiende vrouwen
Niets minder dan verademingen, dat zijn vrouwelijke artiesten in festival line-ups tussen al dat mannelijk geweld. Op Cactus is dat niets anders en kijken we uit naar degenen die de affiche gehaald hebben. Veel te getalenteerd om enkel door het leven gaan als ‘de dochter van’ maakt Charlotte Gainsbourg haar eigen weg door het muzikale landschap. Emeli Sandé is de stembandengoochelaar bij uitstek van deze editie en staat garant voor een meezingmoment van formaat. Goldfrapp staat geprogrammeerd rond etenstijd maar we raden ten zeerste aan om dat toch voor of na deze mysterieuze elektronische pop in te plannen. 

Gretige gitaren
Het festivalseizoen is reeds enkele festivals oud en daarom wil het licht eeltige trommelvlies ook wat. Op Cactus zijn er dit weekend een aantal bands die hoofdzakelijk gitaren in de achterbak hebben zitten om dat laagje eelt vakkundig weg te blazen. Vrijdag staan Triggerfinger en Douglas Firs tot uw dienst en zondag kan je bij het uitstekende Strand Of Oaks terecht. 

Super sunday
Cactus en de zondag, het blijft een bijzondere combinatie. Hoe pijnlijk het hoofd en de rest van je lichaam ook mag zijn tegen de laatste dag, we komen je met plezier persoonlijk uit je bed sleuren. The Mystery Lights schudt je wel wakker. Ryley Walker zet de namiddag gezapig verder en van Suuns verwachten we niets minder dan vonken. Wist je dat je de laatste avond Slowdive, Mogwai en Nils Frahm na elkaar ziet? Hallucinant.

Slowdive

Kakofonische categorie

Overigens is het onmogelijk om Sampha niet te vermelden. We zagen hem twee weken geleden nog aan het werk op Down The Rabbit Hole en beloven dat het zwaar de moeite wordt in deze setting. Ten slotte willen we nog een warme oproep doen om je zaterdag goedgeluimd te beginnen op de dansbare deunen van Témé Tan.