Brits talent spoelt aan dankzij Narrow Seas

door Jasper De Spiegeleer

Onbekende Britten naar de Belgische kust halen: dat is het opzet van Narrow Seas. De gloednieuwe concertorganisatie wil de vruchtbare wisselwerking tussen ons land en Groot-Brittannië uit de sixties doen herleven en organiseert nu donderdag 22 februari voor de eerste keer een show in De Zwerver in Leffinge.

Achter het project zitten Joris Roobroeck en Pieter Coenen, twee liefhebbers van de betere Britse muziek die regelmatig het kanaal oversteken om lokaal talent aan het werk te zien. “We merken dat die bands in eigen land vaak heel succesvol zijn, maar moeilijk de oversteek maken naar ons land. Daar willen we verandering in brengen. We hopen dat ons podium een springplank kan zijn voor een bredere doorbraak.”

De heren zien veel gelijkenissen tussen Britse steden zoals Londen of Manchester en onze kuststeden, Oostende het bijzonder. “Oostende biedt een mix tussen een gezellige vakantiebestemming, een ruw nachtleven en heel wat werkloosheid. Net zoals sommige wijken in Londen.”

Donderdag mag het Liverpoolse duo Her’s (foto) de spits afbijten met dromerige janglepop die knipoogt naar Mac Demarco, Ariel Pink en Beach Fossils. “We zijn grote fans van hun verzameling nummers ‘Songs of Her’s’ en besloten hun management te contacteren. We kregen meteen een enthousiaste reactie terug. Voorlopig richten we ons vooral op groepen, maar we hebben ook plannen om een feestje te organiseren met Britse dj’s.” Het voorprogramma wordt verzorgd door het Gentse The Future Dead.

Meer info en tickets vind je op de website van De Zwerver en de Facebook-pagina van Narrow Seas.