De meest pittoreske garage van de Lage Landen staat dit weekend op Best Kept Secret

door Mattias Goossens

Naast de karaoke was The Casbah vorig jaar waarschijnlijk de nieuwigheid waar het meeste mensen gehoorschade opliepen. De uit golfplaten opgetrokken hangar/garage herbergde een oord van verderf dat permanent in zweet en lauwe Grolsch gedrenkt leek, en waar af en toe al eens een pooltafel de lucht in werd gestoken. Toen werden er enkel plaatjes gedraaid, dit jaar spelen er ook zes punk- en garagerockbands. Een eerste kennismaking voor wie voorbereid de hel van Hilvarenbeek wil binnenstappen.

Häxxan (Vrijdag, 01.30u)

Energieke garagerock uit Berlijn en Tel Aviv, waarop iedereen minstens één keer gecrowdsurft moet hebben. Spot de teleurgestelde raver die dacht dat The Haxan Cloak kwam.

Crows (Vrijdag, 02.30u)

Als de golfplaten van asbest zijn gaan we er allemaal aan, want Crows is niet van plan iets heel te laten van The Casbah.

Dune Rats (Zaterdag, 23.30u)

Overdag wordt er al eens een skate-café gehouden in de hanger, en Dune Rats komt die sfeer ‘s avonds verderzetten. Zonder sneakers en afgeplakte ellebogen kom je er niet in.

Drahla (Zaterdag, 00.30u

Het Britse Drahla tourde al met Ought en METZ en klikt alsof DIIV heel veel naar Sonic Youth geluisterd heeft. Klinkt goed? Kijken!

USA Nails (Zaterdag, 01.30u)

Dé hardste band uit het rijtje is USA Nails. Hun naam verwijst naar de eerste reactie van Q-Music luisteraars die onwillekeurig denken aan nagels op schoolborden. Dat is een goede zaak.

Big Ups (Zaterdag, 02.30u)

Van alle bands is Big Ups de enige die wij reeds bespraken, en wel het fantastische ‘Before a million universes’ uit 2016. Daarop lieten de Amerikanen hun hardcore varen voor een genuanceerder geluid. Live staan ze echter nog steeds garant voor een stomende set.