Indiestyle & De Zes present: Equal Idiots

door Jens Van Lathem

Trix en Johannes Genard (School Is Cool) gaan samen op zoek naar de zes meest beloftevolle Antwerpse pop- en rockbands van het moment, om ze de kans te geven om verder te groeien en door te breken. In de prijzenpot zitten onder andere gratis repetities, een clubtour, studiotijd, een concert in Trix, advies, coaching en nog veel meer. Een van de bands krijgt zelfs de eer om zich een heel jaar lang artist in residence van Trix te noemen. Uit 666 inzendingen werden zestien gelukkigen bekendgemaakt die zich live op het podium mogen bewijzen en zo een plek in de finale kunnen bemachtigen.

Op vrijdag 25 september krijgen Tin Fingers, Felix Pallas, The Girl Who Cried Wolf en I’m The Hug hun kans. Op 26 september kan je Netwerk, Seizoensklanken, Wolf Pause en lohaus aan het werk zien. Een week later, op vrijdag 2 oktober, zullen O Gares, Bigmouth, Freaks Up Front en WHYES hun eer verdedigen. Als laatsten mogen op 3 oktober Equal Idiots, Psychonaut, Sky Harvester en Sunbourne aantreden.

Indiestyle zit mee in de jury van dit provinciale concours en we maken ons huiswerk samen met onze lezers. Vandaag komen Equal Idiots aan bod, met een foto van op hun prachtige Facebookpagina en een mix van eigen hand. Veel luisterplezier!

equal idiots

Naam: Equal Idiots
Rocksterrenbeeld: Jay Reatard, Black Lips, the Bronx, Thee Oh Sees, Traditional Fools
Plaats van eerste repetitie: De zolder boven het huis van Pieter waar we nu nog steeds repeteren.
Gevoel na eerste repetitie: Na de elektrische drum ingeplugd te hebben in een computerspeakertje, vergezeld van akoestische gitaar, en covers van Black Box Revelation en Vampire Weekend gespeeld te hebben, dachten we dat we heuse rocksterren gingen worden… Kortom: wij waren kak.

Dit was ons beste optreden: Het voorprogramma van together PANGEA (US) in Music City Antwerpen, omdat together PANGEA momenteel een van de gaafste bands in het genre is en de Music City ongeveer afgebroken werd. En dat allemaal op een maandagavond.
Dit was ons slechtste optreden: Een optreden voor een chiro enkele jaren geleden in de buurt, omdat we geen bier kregen omdat we ‘het de vorige keer te hard begaaid hadden’.
Droom-venue om op te treden: We hebben al op enorm coole plekken mogen optreden zoals de Kievitskerk in Antwerpen. Plaatsen waar we willen spelen hoeven niet perse in het buitenland te zijn: Ancienne Belgique of Botanique zouden al ongelofelijk zijn.
New York of Los Angeles? Sowieso LA aangezien zich daar de broeihaard bevindt van vette garagebands zoals FIDLAR, together PANGEA, Meatbodies, en ga zo maar door.

Dit is onze beste vriend: Garagerock.
Dit is onze grootste vijand: Ongeveer alle commerciële muziek die in de cafés in ons dorp gedraaid wordt.
Dit zijn gesneuvelde alternatieve bandnamen: Elephants of Hannibal. Equal Idiots is natuurlijk allesbehalve de coolste bandnaam ooit, maar wel meer van toepassing.
Dit is de bijdrage van onze bassist: Verstoppertje spelen.

Dit is de grappigste lyric van onze tekstschrijver: Kies maar:
“I’m just a boy and I’m mottig zat”
“Drink booze, get loose, have fun, fuck your mom. I want bukkake”
“Wanna fuck you now, but I don’t know how”
(Voor alle duidelijkheid: sinds onze ‘snor’ blijft staan, spelen we deze nummers niet meer.)

Zo vaak hebben we de drummer al moeten vragen om stiller te spelen: Al meerdere keren. Op een optreden afgelopen zomer vroeg de kerel van de PA om wat meer ‘uit de polsen’ te spelen etc. Het antwoord luidt steeds dat Pieter de volumeknop van zijn drumstel nog altijd niet gevonden heeft.
Dit is de beste riff/solo van onze gitarist: Tsjingel tsjangel

Dit vindt ons mama van onze muziek: “Moet dat geroep en dat bier altijd?”
Dit vindt onze pa van onze muziek: Tikkeltje enthousiaster dan de mama’s.
Dit vindt ons bomma van onze muziek: “Zo schudden met uwe kop kan niet goed zijn voor uwe nek.”
Als we groot zijn willen we brandweerman worden, omdat we graag brandjes blussen en voor hetere vuren willen staan.
We gaan op tour en nemen mee: Bier.
We gaan op tour en nemen mee: BOB.

De titel van onze eigen muziekdocu is: Het leven zoals het is: Het druppeltje (dat de emmer deed overlopen) featuring een ode aan Zatte René uit Jambers.
Wat zijn de plannen voor de toekomst: Zo veel mogelijk optreden met coole bands, opnieuw de Hightime Studio induiken, veel optredens meepikken van coole bands uit België, …

Kom dat zien, alle info onder deze link!