Indiestyle & De Zes present: Psychonaut

door Jens Van Lathem

Trix en Johannes Genard (School Is Cool) gaan samen op zoek naar de zes meest beloftevolle Antwerpse pop- en rockbands van het moment, om ze de kans te geven om verder te groeien en door te breken. In de prijzenpot zitten onder andere gratis repetities, een clubtour, studiotijd, een concert in Trix, advies, coaching en nog veel meer. Een van de bands krijgt zelfs de eer om zich een heel jaar lang artist in residence van Trix te noemen. Uit 666 inzendingen werden zestien gelukkigen bekendgemaakt die zich live op het podium mogen bewijzen en zo een plek in de finale kunnen bemachtigen.

Op vrijdag 25 september krijgen Tin Fingers, Felix Pallas, The Girl Who Cried Wolf en I’m The Hug hun kans. Op 26 september kan je Netwerk, Seizoensklanken, Wolf Pause en lohaus aan het werk zien. Een week later, op vrijdag 2 oktober, zullen O Gares, Bigmouth, Freaks Up Front en WHYES hun eer verdedigen. Als laatsten mogen op 3 oktober Equal Idiots, Psychonaut, Sky Harvester en Sunbourne aantreden.

Indiestyle zit mee in de jury van dit provinciale concours en we maken ons huiswerk samen met onze lezers. Vandaag komt Psychonaut aan bod, met foto’s van Brecht Goeman.

Psychonaut

Naam: PSYCHONAUT
Rocksterrenbeeld: Tool, Pink Floyd, Amenra

Plaats van eerste repetitie: ‘De Studio’: De plek van haat, liefde en veel te veel bier. De plek waar we ons als band volledig onszelf voelen en waar we onze creativiteit zo vrij mogelijk uitoefenen. Hier zijn honderden nummers geschreven, opgenomen, aangepast en weggegooid. Tenslotte ook de startplek van menig aantal avonden op stap gaan.

Gevoel na eerste repetitie: Wanneer we met het concept ‘Psychonaut’ op de proppen kwamen en op onze eerste repetitie begonnen te experimenteren, wisten we dat we aan het begin stonden van iets interessants. We zijn drie beste kameraden die naast veel gemeenschappelijkheden ook elk apart een toegevoegde waarde bieden aan Psychonaut. Ieder van ons weet waar hij sterk in is en zo voorzien we om op constructieve wijze het geheel te laten groeien.

Dit was ons beste optreden: ‘Beste’ is een ruim begrip. Optredens kunnen zalig zijn omwille van de show die je gespeeld hebt of omwille van de sfeer die er die dag aanwezig is. We hebben al veel shows gespeeld, kleine en grote. Maar de beste zal voor ons altijd in de toekomst liggen.
Dit was ons slechtste optreden: Shows kunnen evenzeer tegenslagen. Ook dit kan je wijd interpreteren. Als het voorvalt, is het belangrijk voor ons om te weten waar het mis ging en hoe het kan vermeden worden in de toekomst.

Psychonaut

Droom-venue om op te treden: Machu Picchu
New York of Los Angeles? Beide brachten knappe bands voort. Denk aan Tool (LA) en The Velvet Underground (NY). Als Tool ons echter belt voor een voorprogramma zouden we wel gecharmeerd zijn: L.A. dus. (Tenzij de show in New York is.)

Psychonaut

Dit is onze beste vriend: We hebben alle drie een voorkeur voor muziek met een psychedelische, atmosferische en zelfs transcendente ondertoon.
Als we groot zijn willen we nog groter worden, omdat: Dat de droom is van een muzikant. Muziek verspreiden en tonen. Met ons 3 hebben we bepaalde doelen voor ogen. Ons bereik uitbreiden is daar misschien wel een belangrijke zuil in. We spelen veel om op elk moment scherp te zijn.

Psychonaut

We gaan op tour en nemen mee: Onze scheilcamera.
We gaan op tour en nemen mee: Onze vaste crew en een vette band.

Dit kon volgens ons in de film ‘Spinal Tap’: Doe ons maar enkele van die versterkers die tot 11 gaan.
De titel van onze eigen muziekdocu is: Een ingeving waar we op die moment allemaal meteen mee akkoord gaan zijn en waarvan we weten dat die zal inslaan als een bom. We houden jullie op de hoogte.

Kom dat zien, alle info onder deze link!