Indiestyle zoekt gepassioneerde vrijwilligers

door Indiestyle

Heb je een sterke mening over muziek en deel je die graag met de wereld? Neem je graag foto’s in je vrije tijd, maar wil je je wel eens aan concertfotografie wagen? Wil je graag in een team vol gemotiveerde muziekfreaks belanden om je nieuwste obscure ontdekkingen uit te wisselen? Dan willen wij jou graag leren kennen!

Bij Indiestyle proberen we steeds alle relevante, hedendaagse muziek zo uitgebreid mogelijk te bespreken. Dat doen we op vrijwillige basis. Heel wat van onze medewerkers hebben ondertussen de stap gezet naar een job in de muziek- of journalistieke wereld (De Standaard, Knack, Studio Brussel, Botanique…). We willen daarom jong en minder jong talent de kans blijven geven om bij ons ervaring op te doen. We bereiken elke dag veel lezers, hebben goede banden met de muziekindustrie en kunnen heel wat kansen bieden. Concert- en festivaltickets verruilen we voor een straffe recensie of knappe foto’s. Als eerste nieuwe albums beluisteren en erover je goed verwoorde ongezouten geven of je favoriete artiesten interviewen, zijn evenwel één van de vele mogelijkheden.

Arctic Monkeys

Naast recensenten zoeken we ook schrijvers die zich willen bezig houden met muzikaal nieuws, wekelijkse rubrieken zoals onze fameuze Plonsjes en Verse Vangst, interviews, columns of iets anders dat je kwijt wilt. Voor ons is het belangrijk dat medewerkers een brede kennis hebben van wat er momenteel leeft op muzikaal vlak in verschillende genres. We willen het beste in onze schrijvers, fotografen en andere bijdragers naar boven halen en zorgen voor feedback. We kunnen die begeleiding wel niet van op een beginnersniveau starten. Je beschikt dus al over een meer dan gemiddelde muzikale basis, een vlotte pen en vooral een stevige portie enthousiasme. Je engageert jezelf om op regelmatige en zelfstandige basis te schrijven.

Verder zijn we naast mensen met een straffe pen steeds op zoek naar mensen die hét moment fraai in beeld kunnen brengen. Ben je gegrepen door de fotografiemicrobe? Kick je op spelen met belichting en schaduwen? Zie je het zitten om van dichtbij artiesten en bands van hun mooiste kant te laten zien? Dan kunnen we jou naar festivals en concerten sturen over heel het land om jouw fotografiekunsten te laten botvieren bij lokaal, nationaal en internationale helden.

Phoebe Bridgers

Goesting of toch nog een lichte twijfel? Aarzel zeker niet en stuur een mailtje naar info@indiestyle.be met een motivatie waarom je voor ons wil schrijven. Stuur ons ook een recente tekst die je schreef (recensie, column…) en in het geval van fotografen (een greep uit) je portfolio zodat we kunnen zien welk vlees we in de kuip hebben. We kijken ernaar uit om van je te horen!