Onze aanraders voor Lokale Helden 2019

door Annelies Rom

Op 26 april organiseert Poppunt de vierde editie van Lokale Helden. Op deze dag krijgen kleine en vooral beginnende bands de kans om hun sporen te verdienen op het podium. Dit doet de organisatie door samen met meer dan vijfhonderd organisatoren meer dan duizend optredens te organiseren over heel Vlaanderen en Brussel. Omdat we begrijpen dat het nogal moeilijk kiezen kan zijn tussen die duizend shows, zorgen wij met onze zeven aanraders dat jouw keuzestress zo laag mogelijk blijft.

Landen

In Landen krijgen nieuwe bands ook dit jaar weer de kans om hun talent te tonen tijdens ‘Lokale Helden’. Zo kunnen ze een felbegeerd plaatsje op de line-up van Rock Landen bemachtigen. The Pale Kokonuts zijn alvast van de partij, samen met andere stevige rockbands en dj’s die het feest gaande zullen houden tot de vroege uurtjes. Om hier te gaan dansen ben je vier euro kwijt, maar je krijgt er wel een herbruikbare beker voor in de plaats.

Hemiksem

Voor een goede lading rock moet je op vrijdagavond 26 april in Hemiksem zijn. Daar nodigt Café Het Welzijn namelijk twee bands uit, Supersonic en Just Born. Die eerste brengt zijn pas verschenen EP mee, aangevuld met enkele gekende rockcovers. Just Born is dan weer een band die al bestaat sinds 1968 en na een lange pauze terug actief is sinds zeven jaar. Een (volledig gratis) feest voor de nostalgische zielen onder ons.

Buggenhout

Jeugdhuis BOBO geeft dit jaar lokale bands de kans om op te treden tijdens Lokale Helden. Dit doen ze door een heuse talentenjacht te organiseren, waarbij de winnaar plekjes op andere line-ups kan versieren. En niet alleen het talent op het podium is lokaal, ook de organisatie is volledig in handen van lokaal geweld.

Antwerpen

Rock niet zo jouw genre en meer fan van wat goede postpunk? Dan verwijzen wij jou graag door naar Café Moby Dick in Antwerpen, want daar stelt Dead High Wire op 26 april haar laatste plaat ‘Pray for us’ voor. Met hun energieke, strakke postpunk onderscheiden ze zich van andere bands. Toch hoor je hier en daar invloeden van Parquet Courts en The Cure.

Hasselt

In Hasselt is het feest niet op één, maar op vijf plaatsen te vieren. In De Serre, Café Café, platenwinkel Just for the record, Bibliotheek Dusart en bar Ecziteria om precies te zijn. Hier kan je terecht voor optredens van Ruby Grace, Vince Seys, Caspar Auwerkerken en nog meer namen die je op de dag zelf helemaal gratis kan gaan ontdekken.

Avelgem

Ook in Avelgem kan je deze muzikale hoogdag op verschillende locaties gaan beleven. Dit West-Vlaamse dorp organiseert namelijk concerten in lokale winkels en openbare gebouwen. Zo is Lip Service te bewonderen in een optiek, speelt Pieter Flammand in een brasserie en kunnen we gaan dansen op de muziek Wolker, PINGPONGCLUB en Mooneye in het decor van Tanghe Interiors.

Stekene

Wie bekend is met Belgische hiphop heeft zeker en vast al van K1D gehoord. Deze 26 jaar oude MC met Sengalese roots staat tijdens Lokale Helden in Stekene voor een liveshow. Naast zijn performance kan je voor amper zeven euro ook nog genieten van optredens van Scepto en andere lokale hiphop-artiesten. Voor zij die daarna nog niet zijn uitgedanst, is er een afterparty.

Het volledige programma van Lokale Helden is terug te vinden via de website van Lokale Helden.