Header image

Plonsjes: acht nummers die wij op repeat hebben staan

door Zeno Van Moerkerke

Komkommertijd is aangebroken, dat merk je, zie je én voel je. Wij moeten hier ook maar onze intro vol zien te proppen met een gebrek aan materiaal of inspiratie. Maar kijk, alles gaat als je maar hard genoeg je best doet of gemotiveerd genoeg uit je nek kletst. Onze alinea is weer acceptabel, en de plonsjes zijn weer van uitstekende kwaliteit, deze week samengesteld door Michelle, Mattias en Zeno. Onderaan vind je een handige spotifyplaylist met alle plonsjes van het afgelopen jaar.

Michael Kiwanuka & Tom Misch – Money

Dit is wat er gebeurt als twee van ‘s werelds meest lenige stemmen een feestje bouwen met de zon als discobol. (Michelle)

Freddie Gibbs & Madlib – Giannis ft. Anderson .Paak

Potverdorie wat een vloeibaar goud voorziet Madlib weer, terwijl Freddie Gibbs wat microplastics toevoegt met zijn lekker schurende stem. Goei daar nog eens de soul van Anderson .Paak bij, en je hebt alweer een stevige poel om eens goed in te plonzen. (Zeno)

Luke Temple – Wounded brightness

Zetelverwarming in een auto na een dag in de vrieskou. In je eigen bed slapen na een festivalweekend. Iemand die je mist in je armen sluiten. Luisteren naar Luke Temple kan je gerust aan dat rijtje toevoegen. Met hier en daar subtiele hints van Radioheads ‘A moon shaped pool’ maar dan minder duister, is dit door Adrianne Lenker (Big Thief) goedgekeurde stukje fijnzinnigheid zeker je luistertijd waard. (Michelle)

GoldLink – U say ft. Tyler, The Creator, Jay Prince

Twee jaar terug bracht GoldLink de weer-ga-lo-ze single ‘Crew’, waarop wij nog steeds van tijd tot tijd onze heupen op loszwieren. Nu is hij terug met een heerlijk zomers rapalbum vol schuurmuziek en zweetschijven, waaronder deze klepper. (Zeno)

Devendra Banhart – Kantori ongaku

Japan is in. Nadat Mac DeMarco zich al waagde aan een cover van Haruomi Hosono’s ‘Honey moon’, doet ook een Banhart een liefelijke gooi in die richting. ‘Kantori ongaku’ is trouwens een ode aan diezelfde Hosono. (Michelle)

The Garden – Thy mission ft. Mac DeMarco

Ratelende postpunk gitaren, 808 bassen en een laconische bijdrage door Mac DeMarco, het is een desoriënterende combo van jewelste. Maar terwijl wij tureluurs worden van alle inputs, vergeten we bijna te melden dat er achter ‘Thy mission’ gewoon een puike song schuilt inclusief bevreemdend hilarische clip. (Zeno)

Floating Points – LesAlpx

Het is nooit te warm voor een après-ski, al scoort Floating Points met ‘LesAlpx’ vast ook op festivalweides en nachtclubs in minder besneeuwde gebieden. (Mattias)