Header image

Plonsjes: deze 14 nummers hebben wij op repeat staan

door Michelle Geerardyn

Er komt gigantisch veel muziek uit waarmee je gemakkelijk het wereldrecord gezamenlijk schouders ophalen zou mee kunnen verbreken. Hier brengen we de muziek samen die allerlei enthousiastere reacties teweegbracht. Deze week bezorgen Michelle en Tobias je hun favoriete nieuwe nummers. Onderaan vind je een playlist met alle plonsjes van dit jaar in.

Greentea Peng – Dingaling

* fikst een pre-order van Greentea Pengs album * (Michelle)

Tirzah – Sink in

De kenmerkende ennui van Tirzah maakt in ‘Sink in’ deels plaats voor een twijfelende liefelijkheid. Atypische ritmesecties – alweer degelijk aaneen geproducet door Mica Levi – interageren abstract met de emotionele lading en maken het geheel dynamisch genoeg om volledig te boeien. (Michelle)

Sharon Van Etten & Angel Olsen – Like I used to

Het lijkt vanzelfsprekend dat drama best kan uitgebalanceerd worden. In het geval dat Angel Olsen en Sharon Van Etten samen een single maken, geldt dat echter niet. Beide tillen elkaars pathos naar een nieuwe hoogte en de beste kwaliteiten van de artiesten verstrengelen zonder compromissen. (Michelle)

Sons Of Kemet – In remembrance of those fallen

Shabaka is terug met een nieuw album ‘Black to the future’ en wordt vandaag mogelijks door niemand geëvenaard. (Michelle)

Biig Piig – Tarzan

Fans van de gezapigheid van Biig Piig worden niet teleurgesteld met haar nieuwe ep ‘The sky is bleeding’. Hoewel het allemaal iets meer gekuist is en daardoor iets minder intiem aanvoelt dan voorgaande ep’s, weet ze toch weer haar slome universum op te roepen. (Michelle)

Erika De Casier – Make my day

Treat yo self en luister naar haar nieuw album ‘Senstional’. Would ‘Make my day’: samenwerking tussen Erika De Casier, Tirzah en Oklou. (Michelle)

A.G. Cook & Oklou – Being harsh

Niet lief zijn werd nog nooit zo lief bezongen. (Michelle)

Koreless – Black rainbow

In het mapje “geslaagde comebacks”: Koreless brengt na zes jaar nog eens een nummer uit en weet daarmee als vanouds de dansvloer te bezweren. (Tobias)

Girl_irl – Girlboss (feat. Gozling & Zhone)

Girl_irl is de new kid on the black in de door SOPHIE geïnspireerde danspop. Op ‘Girlboss’ laat ze zich van haar meest swaggalicious kant zien. (Tobias)

Bladee & Mechatok – Sun (Toxe remix)

De ideale soundtrack voor de zonnige lente die we voorlopig nog niet echt gehad hebben. (Tobias)

Dorian Electra – Ram it down (Lil Texas remix)

‘Ram it down’ was sowieso al een van de wildste tracks op Dorian Electra’s waanzinnige ‘My agenda’, dus het kon bijna niet anders dan dat een remix door 200 BPM-wonderkind Lil Texas alle pannen van het dak zou blazen. (Tobias)

LSDXOXO – Baby

Als je je techno graag zo zweterig mogelijk hebt, kunnen we je van harte de nieuwe ep van LSDXOXO aanraden. (Tobias)

SEBii – How could i tell u?

De melodische hiphop van SEBii wordt doorgaans gekenmerkt door lichtvoetigheid, maar op ‘How could i tell u?’ reflecteert de rapper op de oppervlakkigheid van zijn eigen bestaan. (Tobias)

Bad Boy Chiller Crew – Clothes

Op hun nieuwe ep flirten de Bri’ish lads van de Bad Boy Chiller Crew regelmatig met de extreme meligheid, maar op tracks als ‘Clothes’ weten ze een goeie balans te vinden en een extreem catchy geluid neer te zetten. (Tobias)