Header image

Plonsjes: deze 15 nummers hebben wij op repeat staan

door Michelle Geerardyn

Er komt gigantisch veel muziek uit waarmee je gemakkelijk het wereldrecord gezamenlijk schouders ophalen zou mee kunnen verbreken. Hier brengen we de muziek samen die allerlei enthousiastere reacties teweegbracht. Deze week bezorgen Jonas, Michelle en Tobias je hun favoriete nieuwe nummers. Onderaan vind je een playlist met alle plonsjes van dit jaar in.

Warpaint – Lilys

HET IS GEBEURD. Warpaint zegent ons na 5 jaar met nieuw materiaal. In tussentijd waren er fijne zijsprongetjes van Teresa en Jennylee die het wachten dragelijk maakten. Wie vooral houdt van duistere en gloomy Warpaint heeft met ‘Lilys’ een nummer om de komende tijd te bingen. (Michelle)

Falle Nioke & sir Was – Rain

Een uiterst gebalanceerd en verteerbaar nummer dat deel is van de ep ‘Marasi’. Leuk weetje: Falle Nioke spreekt 8 talen en hier zijn Malenki en Fulani te horen. (Michelle)

Duendita – Bio

Duendita breekt consequent met klassieke structuren en blijft met elke release mijn aandacht verscherpen. (Michelle)

Girl in red – .

Girl in red bracht vorige week het album ‘If I could make it go quiet’ uit. De verhoopte stilte wordt belichaamd door karakteristieke girl in red a e s t h e t i c en ‘.’ is daarvan de mooiste uitwerking. Geen ongemakkelijke stiltes te bespeuren. (Michelle)

Kyle Dion & Kari Faux – Purr

Eerlijk, ik ben hier voor Kari Faux en het is niet kort door de bocht om te stellen dat ze dit nummer naar zich toe trekt en maakt. (Michelle)

Squirrel Flower – I’ll go running

‘I’ll go running’ is een voorloper (alvast excuses voor de woordspeling) vanop het aankomende tweede album van Squirrel Flower, in evenveel jaar getiteld ‘Planet (i)’. Ella Williams mag binnenkort ook gaan touren met Soccer Mommy doorheen Noord-Amerika. (Jonas Vda)

Faye Webster – Cheers

Wie zich verwacht aan een verlengde van de fluistermuziek van ‘Atlanta millionaires club’ komt behoorlijk bedrogen uit. ‘Cheers’ is een relatief stevige uithaal van Faye Webster. (Michelle)

Billie Eilish – Your power

Oneerlijke machtsrelaties uit de wereld helpen, is een traag en moeizaam proces. Misschien lukt het wel als Billie het lief vraagt. (Michelle)

Karen Nyame KG – Koko

Mensen zijn voelbaar aan het aftellen naar 8 mei. De anticipatie naar meer bewegingsvrijheid kan alvast ondersteund worden met deze voortreffelijke aanstekelijkheid. (Michelle)

Bladee & Mechatok – Drama (Charli XCX remix)

Met Oklou, Evian Christ en Salem wisten Bladee & Mechatok al een mooie cast te verzamelen voor hun remixversie van ‘Good luck’. Met hun herwerking van ‘Drama’ doen ze er echter nog een schepje bovenop en weten ze niemand minder dan Charli XCX te strikken. Fans smeken al jaren om een crossover tussen de hyperpopwereld en het Drain Gang universum, en het resultaat stelt niet teleur. (Tobias)

Cake Pop – Boom

Cake Pop is een enigmatisch hyperpopproject waar namen als Ravenna Golden en Lewis Grant aan verbonden worden, maar dat vooral het werk van Dylan Brady lijkt te zijn. De bombastische blazers op ‘Boom’ klinken alvast alsof ze uit de hoed van de 100 Gecs-helft getoverd werden. (Tobias)

Jessie Ware – Please

“wie was de disco queen van 2020?” Deze vraag verdeelde de Indiestyleredactie vorig jaar. Roisin Murphy kende een sterke achterban, maar met ‘Please’ heeft de echte winnares weer een uitstekende single uitgebracht. (Tobias)

LSDXOXO – The devil

Als dit is hoe het er in de hel aan toe gaat, dan verkoop ik met plezier mijn ziel. (Tobias)

DJ Sabrina the Teenage DJ – Try not to be afraid (feat. Delilah Brao, Luke Markinson & Anyela Gomez)

DJ Sabrina the Teenage DJ is een anonieme producer die zich specialiseert in kitscherige house die het midden bewaart tussen de dansvloer en de soap-intro. Haal die pastelkleurige dansschoenen maar van onder het stof! (Tobias)

Burial – Dark Gethsemane

Burial overviel ons een beetje met de onverwacht uitgebrachte ‘Shock power of love’-ep, een samenwerking met Blackdown. Minder verrassend, maar zoals steeds oerdegelijk, is de klassieke Burial-sound die we op ‘Dark Gethsemane’ te horen krijgen. (Tobias)