Header image

Plonsjes: deze 15 nummers hebben wij op repeat staan

door Michelle Geerardyn

Er komt gigantisch veel muziek uit waarmee je gemakkelijk het wereldrecord gezamenlijk schouders ophalen zou mee kunnen verbreken. Hier brengen we de muziek samen die allerlei enthousiastere reacties teweegbracht. Deze week bezorgen Max, Michelle en Tobias je hun favoriete nieuwe nummers. Onderaan vind je een playlist met alle plonsjes van dit jaar in.

Little Simz – Introvert

Introverten aller landen, verenigt u. Little Simz heeft zitten werken aan het album ‘I might be introvert’ en lost met ‘Introvert’ de eerste single. De grootsheid ligt in het ambitieuze geluid dat een ongeziene kwetsbaarheid verhult. Eerlijk, de onverwachte ep van vorig jaar kwam iets steviger binnen maar de eerste single doet aanzienlijke hoeveelheden anticipatie opborrelen. En ook: die video! (Michelle)

Doss – Strawberry

De muziek van Doss heeft altijd iets heel dromerigs gehad, een kwaliteit waar ze nu extra op inspeelt met het shoegazenummer ‘Strawberry’. My Bloody Valentine-aanbidding op z’n best. (Tobias)

Nathan Micay – Industry (Green Lights/Fun Night Breaks mix) 

Nathan Micay heeft zijn theme song voor de HBO-reeks ‘Industry’ herwerkt tot een club-fähig anthem. Ideale soundtrack om met grote ogen langs de wolkenkrabbers van Brussel-Noord te treinen. (Max)

Tirzah – Send me

Wat ben ik eindeloos blij om van Tirzah te horen. Ze blijft trouw aan haar ennuie met de wereld en smijt er een einde tegenaan dat haast doet blozen. De productie van Levi is vlekkeloos en precies op maat van Tirzahs zalvende eenvoud. (Michelle)

Kero Kero Bonito – Well rested

De wereld ligt in puin maar we stonden al voor hetere vuren en ook deze keer slaan we ons er wel doorheen. En als we er nummers als ‘Well rested’ door krijgen mag de chaos eigenlijk wel nog eventjes door blijven gaan. (Tobias)

Erika de Casier – Polite

Zwoelste Erika tot nu toe. Ik verwelkom haar alvast beleefd in mijn eindejaarslijst. (Michelle)

The Armed – Masunaga vapors

De albumhoes van ‘Ultrapop’ ziet eruit als een Spotify playlist, maar als deze chaotische doch oppeppende noiserock eventjes op shuffle voorbij komt razen zullen heel wat mensen toch even schrikken. (Tobias)

Angel Olsen – Alive and dying (waving, smiling)

Als je dacht dat Angel Olsen niet melancholischer en tragischer kon klinken dan ze al deed, dan was dat buiten deze herinterpretatie van ‘Waving, smiling’ gerekend. Het 11-delig orkest is genadeloos voor je emotionele toestand. (Michelle)

A.G. Cook – 2021 (Umru remix)

Oorspronkelijk was ‘2021’ een deadpan, licht neerbuigend nummer dat ons apathisch verweet dat we niets nieuws deden. Umru neemt de track onder handen en maakt er een veel energiekere versie van, op de manier die we van hem gewend zijn: met erg luide, bonkende drums. (Tobias)

Jorja Smith – Gone

Meestal houd ik drama veilig op een afstand van anderhalve kilometer maar Jorja is een van de weinigen die dichterbij mag komen. (Michelle)

Dark0 – Shining star

Nieuw op het label Year0001, vooral bekend van Yung Lean en Drain Gang: meeslepende techno die recht uit een eindbaasgevecht van een epische game lijkt te komen. (Tobias)

Hailu Mergia & The Walias – Mestirawi debdabe

Ik zweer dat er niets is wat een meer liefelijke aai over je humeur zal betekenen deze week. (Michelle)

Bachelor – Sick of spiraling

Mogelijks zal elke single die Bachelor (haha) in aanloop naar haar debuut uitbrengt in deze rubriek terechtkomen. Jay Som en Palehound brengen hun beste kanten samen onder deze gezamenlijke noemer en zorgen ervoor dat er gitaarmuziek uitkomt die niet verveelt na drie noten. (Michelle)

Nick Hakim – Small things ft. Roy Nathanson

Nick Hakim is bijzonder handig in het maken van nummers die je hersenen week maken zonder ze te laten afdrijven. Aandachtig wegdromen, is dat een ding? (Michelle)

Juan Wauters & Homeshake – Monsoon

Een beetje bizar. Maar precies wat je zou verwachten als Juan Wauters en Homeshake de handen in elkaar slaan. (Michelle)