Header image

Plonsjes: deze 16 nummers hebben wij op repeat staan

door Michelle Geerardyn

Er komt gigantisch veel muziek uit waarmee je gemakkelijk het wereldrecord gezamenlijk schouders ophalen zou mee kunnen verbreken. Hier brengen we de muziek samen die allerlei enthousiastere reacties teweegbracht. Deze week bezorgen Mattias, Michelle en Yannick je hun favoriete nieuwe nummers. Onderaan vind je een playlist met alle plonsjes van dit jaar in.

Arca – KLK ft. Rosalía

Moest je enkele jaren geleden hebben verteld dat Arca zich aan neoperreo zou wagen, dan had je wellicht veel scheve blikken gekregen. Alhoewel je van Arca wel zo’n beetje alles kunt verwachten. Samen met Rosalía komt ze met een wel zeer agressieve en van autotune voorziene danceclub-banger voor de dag. (Yannick)

Kelly Lee Owens – On 

Aan degenen die hier zijn voor het kenmerkende Kelly-bliepje: het start vanaf 1:30. Aan degenen die emotioneel worden door golden retrievers: video kijken is af te raden. (Michelle)

Jónsi – Swill

De tweede soloplaat van Sigur Rós-frontman Jónsi belooft een heuse krachttoer te worden, en dat zeggen we niet enkel op basis van de credits (met Robyn en Liz Fraser). Tweede single ‘Swill’ doet eveneens het beste vermoeden. (Mattias)

clipping. – Chapter 319 

Opgenomen in een aantal dagen tijd met beats van wijlen George Floyd, maakt clipping. figuurlijk gehakt van het politieke leiderschap in de V.S. Full stop. (Yannick)

Lafawndah – You, at the end

Lafawndah verbaasde vorig jaar met het intrigerende ‘Ancestor boy’. Later dit jaar komt daar met ‘The fifth season’ een vervolg op en dat werd aangekondigd met deze – deels door Kate Tempest geschreven – single. (Michelle)

Burna Boy – Wonderful 

Burna Boy is het kleine straaltje zonneschijn in weken van uitzichtloosheid en negativiteit. Kom op, wie wordt er nu niet gelukkig van zijn catchy beats en boodschappen die hij in zijn teksten verwerkt? (Yannick)

Soko – Oh, to be a rainbow!

Wat is dat, heteronormativiteit? (Michelle)

Jessie Ware – What’s your pleasure? 

Disco? Vogue? Nature is healing en de jaren 80 komen terug. Heerlijk. (Yannick)

Liss – Another window

Het meest interessante Deense exportproduct in lange tijd blijft popcadeautjes uitdelen. (Michelle)

Cults – Spit you out

Net nu we na tien jaar ‘Go out’ uit ons hoofd hadden gekregen, is het Amerikaanse duo terug met nieuwe muziek. ‘Spit you out’ is minder catchy dan die doorbraaksingle, maar blijft nog steeds langer hangen dan de gemiddelde gorgelbeurt. (Mattias)

Lianne La Havas – Weird fishes

Na jarenlang een van haar lievelingsnummers van Radiohead live te spelen, krijgt de cover nu een plekje op het aankomende album. (Michelle)

Hoops – Fall back

De betere dromerige indierock kwam afgelopen week van het Amerikaanse Hoops, het tweede voorsmaakje van tweede plaat ‘Halo’ die in oktober verschijnt. (Mattias)

Tash Sultana – Greed

Nooit gedacht dat hebzucht sexy kon klinken. (Michelle)

Public Library Commute – Summertime

We mogen bij Indiestyle niet over het weer praten, dus laat ik dit nummer voor zich spreken. (Mattias)

Khruangbin – Dearest Alfred

Er is niemand anders die ik zo gemakkelijk de toestemming zou geven om mijn schedel netjes open te maken en mijn hoofdinhoud rechtstreeks te masseren. (Michelle)

Cass McCombs & Steve Gunn – Wild mountain thyme

Cass en Steve coverden samen een traditioneel Schots nummer over tijm. Hier is een lekker gerechtje met tijm: https://www.olivemagazine.com/recipes/vegan/creamy-lentils-with-spinach-and-thyme/ (Michelle)