Header image

Plonsjes: deze 7 nummers hebben wij op repeat staan

door Ewout Pollaris

Er komt gigantisch veel muziek uit waarmee je gemakkelijk het wereldrecord gezamenlijk schouders ophalen zou mee kunnen verbreken. Hier brengen we de muziek samen die allerlei enthousiastere reacties teweegbracht. Deze week bezorgen Tobias, Daan en Ewout  hun favoriete nieuwe nummers. Onderaan vind je een playlist met alle plonsjes van dit jaar in.

Sky H1 – Darklite

De Brusselse Sky H1 heeft na lang uitkijken eindelijk een debuutalbum uit. De langspeler, uitgebracht op het toonaangevende AD 93, bevat heel wat moois, dat schippert tussen ambient techno, soundscapes en dubstep. ‘Darklite’ is een mooi voorbeeld van die combinatie. (Daan)

Pavel Milyakov & Yana Pavlova – Denying

Underground dubtechnoproducer Buttechno maakt nu ook al een tijdje minder definieerbare muziek onder zijn eigen naam. Samen met Yana Pavlova levert dit, na een electroakoestisch free jazz-album met Bendik Giske, nu een plaat vol dronemetal, onregelmatige drumpatronen en halve en hele zang. (Daan)

Arca – Fiera

Het was niet evident om uit Arca’s vier(!) nieuwe albums slechts één nummer uit te kiezen voor deze rubriek. Na lang beraad met mezelf ben ik uiteindelijk voor de heerlijk kietelende synths en opgefokte beats uit ‘Fiera’ gegaan. (Tobias)

Underscores – Girls and boys

Doorgaans heb ik een hekel aan poppunk. Ik kan voor mezelf ook niet goed verklaren waarom ik het plots wel geweldig vind wanneer hyperpopartiesten het gaan maken, al zit de extra energie er hoogstwaarschijnlijk wel ergens voor tussen. Wat de verklaring ook mag zijn, deze ‘Girls and boys’ van Underscores is alweer een mooi voorbeeld van hoe lekker die combinatie klinkt. (Tobias)

Angèle – Démons feat. Damso

Op Démons werken de twee brusselse grootmeesters samen, onder begeleiding van aanstekende synths. (Ewout)

Coucou Chloe – Freeze

Coucou Chloe is terug en ze heeft ((heel) veel) bass meegenomen. (Tobias)

FFT – Disturb Roqe 2

Het is moeilijk ‘Disturb roqe 2’ ergens thuis te brengen. Hoewel er richting IDM kan gekeken worden, voelt het dankzij de ritmische bliepjes ook aan als een soort out-of-world clubtrack. Alleszins, deze minimale track geeft een aanstekelijk bevreemdende energie af, die naar meer smaakt. (Daan)