Header image

Plonsjes: deze twaalf nummers hebben wij op repeat staan

door Michelle Geerardyn

Steeds vroeger op het jaar wordt je belaagd met allerlei analyses en terugblikken. We willen alle muzikale analoge kerstbomen die voor 6 december op je scherm verschijnen, toch even versieren met deze nieuwe vondsten. Decoratieve deskundigen van dienst waren Pieter, Mattias en Michelle.

Ashley Morgan – Throat

Verfrissend geluid uit hiphopland. En er is een hele ep waar dit vandaan kwam. Zeker je luistertijd waard. (Michelle)

Duster – Letting Go

Na zo’n twintig jaar stilte achtten de heren van Duster de tijd rijp om nog eens iets nieuws uit te brengen. ‘Duster’ wordt nog maar hun derde langspeler en volgt zo twee, door slowcore-fans hoog gewaardeerde albums op (‘Stratosphere’ en ‘Contemporary Movement’). De nieuwe plaat verschijnt deze vrijdag. (Pieter)

EOB – Brasil

Ed O’Brien is al jaar en dag gitarist bij Radiohead en doet nu een ambitieuze poging om uit de schaduw van Thom Yorke en co te treden. Zijn debuutalbum als EOB mag je begin 2020 verwachten. (Pieter)

Galcher Lustwerk – Another story

“Another story” is een van de blikvangers op ‘Information’, het recent uitgebrachte derde album van Galcher Lustwerk – zijn debuutmixtape ‘100% Galcher’ tellen we even niet mee. Als een louche nachtburgemeester loodst hij je doorheen zijn luxewereldje van drank en drugs. In zijn gekende stijl rijgt hij achteloos de ene stoere slogan aan de andere: “I just do it for the glory/I just drink another 40”. Ideaal voor nachtelijke autoritjes door een metropool naar keuze. (Pieter)

KAYTRANADA – 10% (feat. Kali Uchis)

Redelijk braaf en licht verteerbaar, dit voorsmaakje van het aankomende album. Popfenomeen Kali Uchis levert een sterke bijdrage als eerste in het rijtje beloofde features. (Michelle)

La Roux – Gullible fool

Met een tweede single die aanvoelt als ‘Trouble in paradise’ na een halve slaappil, zijn we klaar om wakker te worden voor wat er nog volgt. (Michelle)

Leon Vynehall – I, Cavallo

Met ‘I, Cavallo’ maakt Leon Vynehall een bocht van 180 graden – weg van het warme, organische geluid dat zijn voorgaand werk zo typeert richting een dystopisch klinkende onderwereld. (Pieter)

Majestics – Key to love (is understanding)

Wanneer BADBADNOTGOOD en Jonah Yano de Majestics coveren, klinkt dat zo: (Michelle)

MGMT – In the afternoon

MGMT gaat weer helemaal indie. Nadat ze met ‘Little dark ages’ het albumpact met Columbia vervuld hadden, brengen ze nu muziek uit op een eigen label. ‘In the afternoon’ verschijnt volgend jaar op een “12 en klinkt als John Maus die een kater heeft na heel de nacht ‘Reflektor’ van Arcade Fire geluisterd te hebben. (Mattias)

PVA – Divine intervention

Ook in 2020 belooft kwaliteitslabel Speedy Wunderground de vinger aan de Britse pols te houden. Na voortreffelijke singles uitgebracht te hebben van spraakmakende namen als Black Midi, Squid, Sinead O Brien en Black Country, New Road, is het binnenkort de beurt aan de zoveelste opwindende debutant. ‘Divine intervention’ van het Londense PVA wordt 17 januari uitgebracht, naar goede gewoonte beperkt tot 250 7” singles. (Pieter)

Tame Impala – Posthumous forgiveness

Vermoedelijk werden extra veel heliumballonnen gerekruteerd in de studio voor dit nummer. (Michelle)

Zack Fox – The Bean Kicked In

Zack Fox is een tot rapper omgeschoolde comedian die eerder samenwerkte met gevestigde namen als Kenny Beats en Father. Dit keer zorgt Nedarb voor de muzikale ondersteuning van deze schreeuwlelijk. (Pieter)