Header image

Plonsjes: tien nummers die wij op repeat hebben staan

door Michelle Geerardyn

Het muzikale aanbod wordt naar het jaareinde toe wat magertjes, dus het is volledig normaal dat je op je honger blijft zitten. We hebben echter weer een vers aanbod voor je klaar. Dit muzikaal smoske werd belegd door Yannick, Pieter en Michelle. Onderaan vind je onze handige Spotifylijst.

Arlo Parks – Angel’s song

Ja ik ga elk nummer dat Arlo uitbrengt in de plonsjes steken. (Michelle)

Danger Mouse & Sparklehorse ft. MF DOOM – Ninjarous

Zo’n tien jaar geleden bundelden Danger Mouse en Sparklehorse de krachten op ‘Dark Night of the Soul’, een album waarop ronkende namen als Julian Casablancas, Iggy Pop, David Lynch, Black Francis en Wayne Coyne de revue passeerden. Nog geen jaar later volgde het tragische nieuws dat Mark Linkous van Sparklehorse zichzelf van het leven had beroofd. Een kleine tien jaar later acht Danger Mouse de tijd rijp om “Ninjarous” van onder het stof te halen – een nog overgebleven samenwerking met de onnavolgbare MF DOOM.  (Pieter)

Febueder – Wolseley

Een kloon van de stem van Yannis Phillippakis omringt door trompetten en je beste servies. (Michelle)

J Balvin – Blanco

De kroonprins van de reggaeton is terug met een nieuwe single en in tegenstelling tot voorgaande nummers als ‘Con altura’ of ‘No mo conoce’ is deze iets meer lo-fi ondanks de typisch opzwepende dembow beat. Zelfs tijdens de wintermaanden kan Balvin het zonnetje doen schijnen. (Yannick)

Modest Mouse – Ice Cream Party

Na een ietwat middelmatige Record Store Day 7” single in april, keert Modest Mouse terug met “Ice cream party” – een heerlijk psychedelische wegdromer die beetje bij beetje z’n niet zo onschuldige ware aard prijsgeeft: “Well my father doesn’t bring the belt no more, it’s all right would you please come over?” (Pieter)

Moses Sumney – Virile

Sumney is na ‘Aromanticism’ blijkbaar van plan om zich nog verder van de muzikale conventie te begeven. De video – die hij zelf maakte – is een verlengde van deze eigenzinnigheid. (Michelle)

Rosalia – A palé

Tussen het platspelen van festivals door, spendeerde Rosalia de afgelopen weken en maanden vooral veel tijd door in de studio als je haar sociale media mag geloven. Een opvolger voor ‘El mal querer’ lijkt dus in de maak en met deze nieuwe single -met wederom indrukwekkende videoclip – lopen de verwachtingen hier alvast weer hoog op. (Yannick)

Soccer Mommy – Yellow is the color of her eyes

Hoe naar een wandeling naar het strand met een gele filter erover zo verrassend spannend en emotioneel kan klinken, zeven minuten lang genieten is deze nieuwe single van Soccer Mommy.

The Japanese House – Chewing cotton wool

Heartbreak kan ook mooi zijn. (Michelle)

Varg2™ – Thirst 

Varg is niet meer. De Noorse dj en producer besloot na een cease & desist-brief in de brievenbus te hebben gekregen van een gelijknamige Duitse metalband zijn naam te veranderen in Varg2™ en binnenkort een ep getiteld ‘Fuck varg’ uit te brengen. Het nummer zelf kent in het eerste deel een vrij standaard 4×4 techno-beat en ontaardt gaandeweg in een verknipte eurodance-beat dat in het slot een dosis acid over zich heen krijgt gekapt. (Yannick)