Première: CasseCouilles verrast met eclectische debuutsingle ‘Boy’

door Quinten Jacobs

De afgelopen jaren ontwikkelde er zich een bloeiende noisescene in België van bands die het in hun liveshows graag wat absurder, wat luider en wat harder hebben. Shht en DIRK. om er maar twee te noemen, krijgen er nu een Gents/Leuvens broertje bij. CasseCouilles heet het vijftal dat bestaat uit Ramon Mahieu (vocals), Stan Martens (vocals, gitaar), Maarten Van Lier (keys), Ferre Vader Elst (bas) en Matthijs Geurts (drums) en met debuutsingle ‘Boy’ klaar is om de studentenstad helemaal wakker te schudden.

‘Boy’ klinkt intiem, bombastisch, groots, Sovjet-achtig, punky, avant-gardistisch en vooral heel erg goed. Live beukt CasseCouilles bovendien op dezelfde manier al het conventionele aan dingelen – een streepje spoken word ertussen of wat Oosterse gewaden hier en daar zijn hen niet vreemd. En zo bewijst CasseCouilles zich toch als een band om serieus rekening mee te gaan houden te komende maanden.

Op 23 maart 2020 speelt CasseCouilles het voorprogramma van Shht in Het Depot in Leuven. De release van hun debuutep is gepland voor 27 maart 2020. Fasten your seatbelts, wat het zou wel eens hard kunnen gaan. Luister hier via SoundCloud in première naar ‘Boy’.