Première: The Leslies brengen de zomer dichterbij met het dromerige ‘Look around’

door Frederik Laurens

The Leslies, die onder de vlag van het Wetterse Pig Parade Records label paraderen, brengen dit najaar hun debuutalbum ‘Trespasser’ uit. Daarvan is ‘Look around’ het smakelijke voorgerecht. Alle leden hun wortels vertakken zich over verschillende bands zoals Nix, Lefwerk, Delta Crash en Whisper Party. Overigens belooft het voor elk van hun een interessant jaar te worden. Voor de nieuwe single kozen The Leslies ervoor om Ward Snauwaert de mix te laten doen. Een goede match volgens zanger/gitarist Jan Marcoen “Ward gaat verder dan alles droogweg registreren, qua sounddesign doet hij ook interessante dingen met de opnames. Daarnaast hebben we onze eigen ideeën aangedragen over hoe we wouden dat het klonk.

Voor Marcoen gaat ‘Look around’ over de interne en externe druk die mensen voelen in onze prestatiegerichte maatschappij. “Zelfs binnen muziek of undergroundmuziek zit die druk erin. Mensen willen gezien en gehoord worden en voelen een bepaalde nood om zich ook zo online te presteren. Wanneer ik het zelf zing geeft het me een bepaalde gegrondheid waarbij ik er mezelf aan herinner dat het allemaal niet zo veel uitmaakt. Het kan een bevrijdende factor zijn om te beseffen dat die druk die je voelt vrij zinloos is zonder dat het daarom zwart of melancholisch moet zijn.

Hij gaat verder; “Ik geloof echt dat je door dingen te zingen of brengen dat je in dat gevoel kan kruipen en er iets aan kan veranderen.” Daarnaast is Marcoen ook tevreden dat de eindmeet voor hun debuut in zicht is. “Met veel van de nummers die op de plaat komen zijn we al even bezig. Het voelt goed om dat hoofdstuk te kunnen afsluiten in de vorm van deze plaat.

‘Trespasser’ van The Leslies zal na de zomer bij Pig Parade Records uitkomen. Luister hieronder zélf naar het nieuwe nummer.