Header image

Première: Wanthanee brengt na vijf jaar zwoegen debuutalbum uit, luister eerste single ‘Mid day dream’

door Mattias Goossens

Vier jaar geleden was Wanthanee Wadngam een van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. De uit De Panne afkomstige singer-songwriter bracht sindsdien slechts twee singles uit en al snel werd het stil rond haar. Toch bleef ze na een uitgebreide internationale tournee en shows in het voorprogramma van onder andere George Ezra, Starsailor en Amongster aan nieuwe muziek werken.

Dat werpt nu eindelijk z’n vruchten af, want volgend jaar verschijnt Wanthanee haar debuutalbum ‘W A N T H A N E E’ bij V2 Records. Samen met haar partner Orson Wouters (Transistorcake, Sleepers’ Reign) werkte ze de juiste arrangementen uit, want naast gitaar speelt de klassiek geschoolde muzikante ook viool en piano.

Een eerste voorsmaakje van de debuutplaat krijg je vandaag in de vorm van ‘Mid day dream’. Het is een opgewekt liefdesliedje geworden waarin Wanthanee zowel haar stembereik als longinhoud etaleert. “Het nummer gaat over het dagdromen tijdens mijn middelbare schoolperiode en het verlangen om jezelf te kunnen zijn. Hoewel mensen geen genoegen konden nemen met mijn karakter, is er diep vanbinnen eigenlijk niets veranderd. Ik sta op een podium en vervul mijn kinderwens om voor een publiek te zingen.”

Bekijk hieronder de videoclip of beluister het nummer via een streamingdienst naar keuze.