Release Radar 15/10: naar deze albums kan je voortaan luisteren

door Yannick Verhasselt

Elke vrijdag draait de release-radar van menig muziekliefhebber overuren. Om niet verloren te lopen in Facebookfeeds en Soundcloudprofielen hebben wij de interessantste albums van deze week voor jullie in een lijstje gegoten.

Bedouine – Waysides

De Syrische Bedouine wist ons 2019 al enorm te bekoren met ‘Bird songs of a killjoy‘. Een plaat die zijn wortels kent tot in de verre jaren zeventig met gitaargetokkel dat deed denken aan wijlen Nick Drake. Waarom van opstelling veranderen als je team telkens wint?

Finneas – Optimist

Zijn productietechnieken worden wereldwijd gelauwerd. De broer van ging, tot spijt van onder andere Jack Antonoff en Mark Ronson, al met meerdere beeldjes lopen op award-shows. James Blake was stikjaloers op de man in ‘Say what you will‘. Nu brengt Finneas zijn langverwachte éigen debuutalbum uit. Afwachten of die ook zo met bloemenkransjes zal bestrooid worden.

Julia Shapiro – Zorked

U kent haar hopelijk nog van bij Chasity Belt of Who Is She?. Op haar eerste soloplaat bewees de Amerikaanse dat ze het prima solo kan. ‘Zorked’ lijkt het op het eerste zicht een prima verlengstuk van te zijn. Zo bevat openingstrack ‘Death (XIII)’ die heerlijk noisey gitaren, terwijl ze elders lichtere indierock oorden opzoekt.

Remi Wolf – Juno

De Amerikaanse smacht naar chaos. Haar videoclips zijn out of the box, intentioneel low-budget en kleurrijk. Het zijn deze die misschien nog het meest in het oog springen. De waarop ze clip na clip zichzelf steeds blijft uitvinden is opmerkelijk. Haar muziek omschrijft ze zelf als ‘funky soul pop’ en daar kunnen we ons gezien haar eerste eptje en de singles in de aanloop van haar debuutplaat wel in vinden. Schattig detail, de plaat werd vernoemd naar haar hond Juno die ze adopteerde in de loop van de coronacrisis.

Young Thug – Punk

Young Thug wil na trapster ook rockster worden. Hij gaf eerder dit jaar al een Tiny Desk concert waar hij enkele van zijn recente hits in een nieuw rockjasje stak. Hij bracht tevens het nummer ‘Tick Tock’ uit, de leadsingle voor zijn aankomende album ‘Punk’. Het nummer is een zeer atypisch Young Thug nummer en wij kijken hierdoor alvast met enig scepticisme uit naar zijn nieuwe langspeler. (Ewout)