Release Radar 18/06: naar deze albums kan je voortaan luisteren

door Martijn Bas

Elke vrijdag draait de release-radar van menig muziekliefhebber overuren. Om niet verloren te lopen in Facebookfeeds en Soundcloudprofielen hebben wij de interessantste albums van deze week voor jullie in een lijstje gegoten.

Ambar Lucid – Get Lost in the Music
De 19-jarige Ambar Lucid kreeg naar verluidt bezoek van de mushroomguy. Op haar nieuwste single ‘Get lost in the music’ laat ze een mix horen van r&b, pop en indie. Als we moeten afgaan op wat we reeds te horen kregen zal het gelijknamige album ons belagen met popsongs waar we onmogelijk stil op kunnen zitten. (Laurent)

Kings Of Convenience – Peace or love
Met een gelukzalig gevoel mogen we twaalf jaar na ‘Declaration of dependance’ een nieuwe plaat van het Noorse duo Kings of Convenience aankondigen. Erlend Øye en Eirik Glambek Bøe brengen met ‘Peace or love’ hun vierde plaat uit en de eerste sinds 2009. Doorheen de twaalf jaar lijkt er weinig veranderd in het muzikale leven van de heren. Zoals gewoonlijk klinkt ‘Fever’ bijzonder stijlvol en bekend in de oren. (Jens)

Max Bloom – Pedestrian
Drie platen bracht het Britse indierock-gezelschap Yuck uit alvorens er dit jaar de brui aan te geven. Vlak erna kondigde gitarist Max Bloom z’n solodebuut ‘Pedestrian’ aan en daar kunnen we vanaf vandaag naar luisteren. De singles klonken alvast niet slecht.

Mykki Blanco – Broken hearts & beauty sleep
Mykki Blanco brengt vandaag het mini-album ‘Broken hearts & beauty sleep’ uit. De features die je erop terugvindt zijn echter allesbehalve mini, dankzij bijdragen van onder meer Jamila Woods en Blood Orange.

Whispering Sons – Several others
Het moet zo goed als onmogelijk zijn om niet op de hoogte te zijn dat Whispering Sons vandaag zijn tweede album op de wereld loslaat. De voorbije dagen werd single ‘Heat’ zodanig vaak gedraaid omdat het zo warm was (radiopresentatoren zijn niet altijd even origineel) dat er geen ontsnappen meer aan was. Terecht wel. Met ‘Image’ kwamen ze destijds binnen langs de grote poort en op de fundamenten van die plaat bouwden en een oververdiende en oerdegelijke livereputatie op. De eerder geloste nummers ‘Surface’, ‘Satantango’ en ‘Surgery’ vinden we eveneens terug op ‘Several others’. Hebben we trouwens al verteld dat Dijf Sanders hier een vinger de pap heeft te brokken? Wij beginnen alvast te zweten. Van de ‘heat’ en van de opwinding. (Bert)