Header image

Release Radar 24/2: vers luistervoer

door Jonas Vandenabeele

Deze week staan er crackers op het menu, maar geen paniek, er is nog meer dan droge kost: we hebben namelijk ook nog het wormenvoer van Shame in de aanbieding. Dat en meer lekkers in de Release Radar van deze week. Smakelijk!

Algiers – Shook

Algiers is een band uit Atlanta, Georgia, die erg urgente hedendaagse muziek maakt. Op ‘Shook’ weet de band ook verschillende gastartiesten te strikken om hun album nog meer breedte te geven. ‘Shook’ is een eclectisch en energiek album waar velen veel plezier aan zullen beleven.

Gina Birch – I play my bass loud

De voorkeur van het volumeniveau aangaande het basspel van Gina Birch kan je alvast raden. Oorspronkelijk was ze actief bij ‘The raincoats’, maar die regenjas werpt ze nu af ten voordele van haar eerste soloplaat ‘I play my bass loud’. Birch maakt met haar soloproject volledig gebruik van de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende geluiden en genres, zoals op het feministische ‘Pussy riot’.

Gorillaz – Cracker island

Behoeft de groep rond Damon Albarn nog enige introductie? De muzikale duizendpoot van Blur brengt opnieuw een plaat uit waarin de features verzorgd worden door het kruim van wat er aan muzikaal talent op deze aarde rondloopt, van Stevie Nicks tot Thundercat. Verwacht geen wereldschokkende vernieuwingen, maar een vertrouwde sound die vlot wegluistert.

Shame – Food for worms

Shames nieuwe plaat is wormenvoer, zo blijkt uit titel ‘Food for worms’. Dat wormenvoer belooft een meer gevarieerde plaat te worden dan voorgangers ‘Drunk tank pink’ en ‘Songs of praise’, zonder daarbij afstand te doen van hun herkenbare geluid.