Header image

Release Radar 26/08: naar deze albums kan je voortaan luisteren

door Jonas Vandenabeele

Met de laatste grote-vakantie-zonnestralen komen er ook nieuwe platen. Wij deden ons best om deze te vangen en te condenseren tot dit handige overzicht, zodat jij niet zelf je albumzonnevanger van op zolder moet halen.

Julia Jacklin – Pre pleasure

De Australische nachtegaal Julia Jacklin presenteert haar derde langspeler ‘Pre pleasure’. Ze weet met haar onmiskenbare schrijftalent kleine en grote emoties ongelofelijk goed te ballen tot sterke indie. Soms rockend, soms fluweelzacht, maar altijd recht uit het hart.


Kaitlyn Aurelia Smith – Turn it into sound

“Dit album is een puzzel.” Zo zegt Kaitlyn Aurelia Smith over haar jongste album. Haar elektronica is inderdaad geen hapklare brok.

Pomme – Consolation

Bijna drie jaar na ‘Les Failles’ brengt Pomme het nieuwe ‘Consolation’ uit. De Franse Claire Pommet zingt zowel in het Frans als het Engels. De zachte muziek knipoogt naar de authentieke Franse chançons en hebben toch een eigentijds smoel.

Stella Donnelly – Flood

Deze week vinden we heel wat breekbare indie. Stella Donnelly is daar één van. Flood is Donnelly’s verslag van haar zelfherontdekking als artiest: het product van maanden van experimenteren, introspectie, en veel rondtrekken.

The Antler King – Dances

Maarten Flamand en Esther Lybeert nu al ruim een decennium lang samen muziek aan het maken. Met ‘Dances’ zijn ze aan hun vierde full album toe. De snedige indie met een diy-sound op ‘Dances’ is erg groovy.

The Lounge Society – Tired of liberty

De artrock-postpunk van The Lounge Society met jazzinvloeden moet wel een van de spannendste gitaarreleases zijn van dit jaar. En dat met hun debuut! Producer Dan Carey (Squid, Fontaines D.C.) nam de jonkies onder de arm om het album te producen; dan weet je min of meer wat je kan verwachten. Het gebruik van elektronica geeft het geheel ook net dat beetje meer pit dan ‘gewone’ postpunk.