Release Radar 27/11: naar deze albums kan je voortaan luisteren

door Martijn Bas

Elke vrijdag draait de release-radar van menig muziekliefhebber overuren. Om niet verloren te lopen in Facebookfeeds en Soundcloudprofielen hebben wij de interessantste albums van deze week voor jullie in een lijstje gegoten.

Ão – Ão
Ao. Aa-auw. Wow. Wauw. Dit zijn mogelijke reacties bij het beluisteren van de debuut EP van het Gents-Leuvens duo Brenda Corijn en Siebe Chau. Met haar Mozambique-Portugese roots en zijn kenmerkende gitaarstijl produceren ze verwonderende nummers die alle elementen van een Portugese ‘saudade’ omvatten, en dat gecombineerd met een Vlaamse toets: interessant is een understatement. (Gertie)

Bad Bunny – El último tour del mundo 

Net nà het uitbrengen van ‘YHLQMDLG’ eind februari kondigde de Puerto Ricaan aan dat we een beetje zoals een zwangerschap binnen negen maanden wel weer eens van hem zouden horen. Uiteindelijk was dat niet hélemaal waar, want de man goot in mei nog de b-kantjes in een albumformaat. Toch heeft zich wel ergens aan zijn belofte gehouden want met ‘El último tour del mundo’ krijgen we weer een full-length album om duimen en vingers van af te likken. (Yannick)

Mantis – Glint
Wie het weekend stevig wil inzetten, kan best aan de slag gaan met de nieuwe plaat van Mantis. Net als op hun goed ontvangen debuut, brengt dit vijftal op ‘Glint’ instrumentale rockmuziek, die zich ergens tussen postrock en stoner situeert. (Martijn)

Miley Cyrus – Plastic hearts
Miley Cyrus is helemaal terug met een nieuwe plaat: ‘Plastic hearts’. Op het album staan twaalf nieuwe tracks, zomerhit ‘Midnight sky’, haar nieuwste single ’Prisoner’ – met Dua Lipa – en haar veelgeprezen live covers van Blondie’s ‘Heart of glass’ en The Cranberries’ ‘Zombie’. ‘Plastic hearts’ is Miley op haar best. Rauw, onbeschaamd en glamoureus en dat doet ze samen met muziekiconen Stevie Nicks, Joan Jett, Billy Idol en Dua Lipa. (Karel)

The Smashing Pumpkins – Cyr
Pop, new wave, rock, … van de tien (!) singles die al werden uitgebracht krijgen we de indruk dat het zowat alle kanten kan opgaan met dit nieuwe dubbelalbum van The Smashing Pumpkins. Als je een van de dapperen bent die Billy Corgan en de zijnen is blijven volgen na ‘Adore’, dan ga je je aan ‘Cyr’ zeker geen buil vallen. (Martijn)

Tiny Legs Tim – Call us when it’s over
Blues krijgt doorgaans niet zo’n grote exposure op deze site, maar voor Tiny Legs Tim maken we wel een uitzondering. Het ontbreken aan concerten zorgde ervoor dat Tim De Graeve en zijn band een studio boekten voor een weekend en daar volledig los gingen. Zowel oude als nieuwe songs werden gespeeld, en het resultaat kan je vanaf vandaag beluisteren. (Martijn)