Header image

Release Radar 5/8: platen om bij weg te zomeren

door Jonas Vandenabeele

Het goede weer indachtig, bedienen we je met frisse ijsgekoelde zomerplaten, kort en krachtig.

Doechii – she / her / black bitch ep

Vanuit de rap-hoek komt de uit Florida afkomstige Doechii sterk opzetten op haar ep ‘she / her / black bitch’. Doechii werkt op de 5-track-lange kortspeler samen met Rico Nasty, SZA en Jst Ray. Ze switcht makkelijk van heerlijk snelle en opzwepende raps naar aanstekelijke melodieën en terug.

Kokoroko – Could we be more

De Londenaars van KOKOROKO zagen het warme zomerweer al van ver aankomen. Het achttal presenteert de volgende etappe van hun met afrobeat gemixte jazz op hun eerste album ‘Could we be more’. Ze scheerden reeds hoge toppen met hun zelfgetitelde ep ‘KOKOROKO’, ‘Abusey junction’ is wellicht niemand onbekend, en genieten ondertussen van een status die hun beperkte discografie ver overstijgt. En terecht. Met een tweetal reeds uitgebrachte singles ter anticipatie van hun album doen ze ons hunkeren naar meer. Schuilt de perfecte soundtrack van onze zomer in de warme gloed waar KOKOROKO zich mee omringt? (Ewout)

Mall Grab – What I breathe

Mall Grab, pseudoniem van Jordon Alexander, brengt vandaag zijn debuutalbum ‘What I breathe’ uit. De Australische dj en producer begon als een van de grote namen in de lo-fi house, maar lijkt nu volledige klaar te zijn om te verhuizen van stoffige slaapkamers naar grote festivaltenten. Zijn lo-fi house ik klaar voor een groot publiek, is het grote publiek klaar voor Mall Grab?