Release Radar: naar deze albums kan je dit weekend luisteren

door Mattias Goossens

Elke vrijdag draait de release-radar van menig muziekliefhebber overuren. Om niet verloren te lopen in Facebookfeeds en Soundcloudprofielen hebben wij de nieuwe albums van deze week voor jullie in een lijstje gegoten.

Bad bad hats – Lightning round

Bad bad hats vormde zich tijdens de collegejaren van Kerry Alexander & co in Minnesota, VS. Drie jaar na hun succesvol debuut staan ze er opnieuw met tweede langspeler ‘Lightning Round’. Bereid je voor op spontane liefdesliedjes waarin simpliciteit en onvoorspelbaarheid hand in hand gaan. (Guillaume)

Dorian Concept – The nature of imitation

De afgelopen vier jaar trok Oliver Thomas Johnson zich terug in zijn woonkamer in Wenen voor wat zelfreflectie na tweede album ‘Joined ends’. De autodidact presenteert ons een knap staaltje “moderne” muziek door analoge methoden zo te samplen dat een nieuw geluid ontstaat dat we niet meteen in een laatje kunnen leggen. Zijn derde werkstuk ‘The nature of imitation’ belooft bovendien een zeer dansbare versie te worden, wat we op basis van ‘J Buyers’ alvast kunnen beamen. (Gertie)

Helena Hauff – Qualm

In 2015 kende de Hamburgse Helena Hauff een bescheiden doorbraak met de spooky gameboymuziek van debuutplaat ‘Discreet desires’. Opvolger ‘A tape’ (2017) werd meteen een stuk experimenteler én interessanter, en ook ‘Qualm’ lijkt verder te gaan met die op uitdagende wijze geproducete electro en techno. (Frederik)

Mac Miller – Swimming

Heeft Mac Miller naar Spinvis geluisterd en wil hij alleen nog maar zwemmen? Het zou ons niet verrassen, nadat het eerder uitraakte met popfenomeen Ariana Grande en hij dronken z’n auto in de prak reed. Hij stortte zich daarna gelukkig weer op muziek, en overtuigde onder meer Dev Hynes van Blood Orange om mee te werken – op voorganger ‘The devine feminine’ was Anderson .Paak nog te horen. ‘Swimming’ is een pak introspectiever, en toont een gevoelige kant van de rapper. (Mattias)

Travis Scott – Astroworld

De hypetrein die ‘Astroworld’ vervoert rijdt momenteel tegen volle snelheid, en stopt later deze maand even in Kiewit wanneer Travis Scott er Pukkelpop headlinet. Een rare keuze voor de niet-fans, maar wie de rapper al langer volgt weet dat die positie op de line-up niet geheel onterecht is. (Mattias)