Release Radar: naar deze albums kan je dit weekend luisteren

door Mattias Goossens

Elke vrijdag draait de release-radar van menig muziekliefhebber overuren. Om niet verloren te lopen in Facebookfeeds en Soundcloudprofielen hebben wij de nieuwe albums van deze week voor jullie in een lijstje gegoten.

Ben Khan – Ben Khan

Toen Ben Khan vier jaar geleden zijn eerste ep ‘1992’ uitbracht waren we meteen verliefd op de  lustopwekkende, aan Prince gerelateerde, funk en zwoele elektronica. Wanneer we afgaan op single ‘2000 Angels’ verwachten we r&b met iets meer beat en tempo waar Khan’s stem opnieuw een laagje futuristische blues op drappeert. Wie nog spannende muziek zoekt om ‘s avonds de sfeer wat kracht bij te zetten, is hier aan het juiste adres. (Jonas)

Miles Kane – Coupe de grace

Nu Alex Turner Arctic Monkeys opnieuw leven heeft ingeblazen, heeft zijn The Last Shadows Puppet-maatje Miles Kane alle ruimte gekregen om een nieuw hoofdstuk te breien aan zijn solocarrière. Het resultaat daarvan heet ‘Coup de Grace’ en vormt naar eigen zeggen zijn belangrijkste plaat tot op vandaag. Benieuwd of Miles het nog steeds in zich heeft om pareltjes à la ‘Rearrange’ op ons los te laten. (Koenraad)

Tirzah – Devotion

Na enkele ep’s bij Greco-Roman is de Britse Mica Levi-protégé Tirzah er dan eindelijk met een debuutplaat, deze keer bij Domino Records. De eerste singles verraadden al dat ze met een labelswitch haar eigenheid allesbehalve is kwijtgespeeld. De artieste blijft trouw aan haar dwarse, bedwelmende geluid, maar dan nu met een meer nadrukkelijke r&b-toets. (Pascal)

Tomberlin – At weddings

De muziek van de Amerikaanse Tomberlin klinkt een pak beter dan het merk van golfkarretjes met dezelfde naam. ‘At weddings’ zal de dansvloer op een trouwfeest naar keuze niet doen vollopen, maar is misschien wel de ideale soundtrack bij het aanzoek. Betoverend mooi. Julien Baker, Phoebe Bridgers en co. hebben er een muzikale vriendin bij. (Mattias)