Tien ultrakorte tips voor een uitgebreide festivalzomerafsluiter met Leffingeleuren

door Mattias Goossens

Met Leffingeleuren komt dit weekend een einde aan een lange festivalzomer, en daarmee ook aan onze festivalvoorbeschouwingen. Omdat we ons ondertussen even uitgewrongen voelen als de handdoeken waarmee al een hele zomer tourzweet wordt opgevangen, houden we het in onze laatste voorbeschouwing extra kort. Tien tips en evenveel zinnen om die tips aan te prijzen.

Pile (vrijdag, 21u25, Café De Zwerver)

Zo heb je het moeilijke optreden al achter de rug en kan je de rest van het weekend gaan en staan waar je wil zonder angst om je muziekkennercredibiliteit te verliezen.

Yin Yin (vrijdag, 21.55u, Kapel)

Thaichedelica is een ding dat je live moet meemaken. Lees hier ons interview met de band.

Raketkanon (vrijdag, 00.00u, Zaal De Zwerver)

De namen voor nummers zijn op of ingenomen door andere bands – voel jullie maar schuldig, dirk. – en dus houdt Raketkanon er dit jaar mee op, maar niet voordat de lange reeks afscheidsshows wordt afgetrapt in Leffinge. Lees hier ons interview met de band.

Duyster Live (zaterdag, Kerk)

Het bedevaartsoord voor al wie houdt van tomeloze weemoed en oorverdovende zoetheid bevindt zich voor het tweede jaar op rij in Leffinge – Ayco en Eppo: start de processie.

Crows (zaterdag, 18.45u, Zaal De Zwerver)

Omdat keiharde garagepunk ook een feest kan zijn.

Peaking Lights (zaterdag, 19.30u, Kapel)

Omdat opzwepende electro ook gitzwart kan zijn.

Molly Sarlé (zaterdag, 21u, Café De Zwerver)

Zelf getest: er is geen limiet aan het aantal keren dat je het onderstaande nummer kunt beluisteren zonder betoverd te raken door dit voormalige bandlid van Feist.

Willy Organ (zaterdag, 23.55u, Busker Stage)

Post-ironische smartlappen voor wie Stippenlift en Gestapo Knallmuzik goed vindt omwille van de muziek.

Bedouine (zondag, 17.05u, Zaal De Zwerver)

Bedouin is een volk rondtrekkende Arabieren, maar we zouden evengoed geloven dat het ‘zoetgevooisd’ betekent.

Frankie And The Witch Fingers (zondag, 21.20u, Kapel)

Wiens geërfde lp’s van The Rolling Stones, Jefferson Airplane, en The Doors ondertussen versleten zijn, slaat met een koopje aan de merchstand van deze Amerikaanse psychrockers meteen drie vliegen in één klap.

Pink Room (zondag, 22.30u, Café De Zwerver)

Als gehoorschade op dezelfde manier bestreden kan worden als katers – met meer van hetzelfde – ben je bij het Gentse Pink Room aan het juiste adres om je tinnitus vervroegd huiswaarts te doen keren.