Header image

Toutpartout tipt verborgen najaarsconcerten van Autumn Falls (en deelt tickets uit)

door Yannick Verhasselt

Het is intussen bijna traditie geworden dat de najaarskalender door bookingskantoor Toutpartout onder de noemer Autumn Falls wordt gevuld met de beste concerten. Dat is dit jaar natuurlijk niet anders met concerten verdeeld over heel België. Maar wat zijn nu eigenlijk de favoriete nog onbekende parels van het kantoor zelf, en waarom? Pieter Vermeiren geeft je graag vijf onbekende tips die het ontdekken waard zijn. Wij mogen bovendien voor elk optreden twee duotickets weggeven. Stuur daarvoor je meest poëtische herfstgedicht naar info@indiestyle.be met vermelding van het concert waar je tickets voor wil.

25.10 Jess Williamson (Botanique)

“Jess Williamson is een Amerikaanse singer-songwriter uit het altijd zonnige Los Angeles die zopas derde plaat ‘Cosmic wink’ heeft uitgebracht. Een aantal weken geleden was ze nog te zien op de slotdag van DOK Gent voor een optreden. Williamson was zo overtuigend dat ze terug werd gevraagd om een clubshow te komen geven in de Botanique. Daarnaast was de Amerikaanse ook te gast voor een Toutpartout-sessie die je hieronder kunt bekijken.”

04.11 Meg Baird & Mary Lattimore (Bar Mirwaar)

“Mary Lattimore (harp en zang) en Meg Baird (gitaar en zang) maakten allebei al platen met en voor andere bands. Ze zijn onder andere te horen op werk van Steve Gunn, Kurt Vile, Espers, Jarvis Cocker, Thurston Moore en Sharon Van Etten. Dat ze in goeie kringen verkeren is dus wel duidelijk. Daarnaast hebben de twee ook al heel wat solowerk onder hun riem steken. Met hun eerste plaat als duo, ‘Ghost forests’, komen ze twee keer spelen tijdens Autumn Falls.”

09.11 Valley Maker (Bar Mirwaar)

“Folkzanger Austin Crane haalt voor zijn muziek inspiratie uit nummers van Jason Molina (Songs: Ohia), Gillian Welch en Bill Fay. De van oorsprong doe-het-zelver maakte eerst furore op Bandcamp met een zelfgetiteld debuut en opvolger ‘When I was a child’ voor hij kon tekenen bij Frenchkiss. Bij de opnames van zijn derde werkte hij samen met Chaz Bear en Trevor Spencer, die producer was van Fleet Foxes, Father John Misty en Toro Y Moi.”

24.11 Illuminine meets Bruno Vanden Broecke (Velinx)

“Kevin Imbrechts is al enkele jaren bezig met zijn muzikaal project Illuminine maar mag gerust wat meer aandacht krijgen sinds post-klassieke muziek zo in de lift zit. Hij weet instrumenteel ontroerende soundscapes op te wekken à la Nils Frahm of Ólafur Arnalds. Zijn muziek spreekt en voelt niet alleen alsof ze net als Arnalds’ muziek uit IJsland komt, zijn laatste plaat werd ook echt in dezelfde studio opgenomen als die waar Sigur Rós gebruikelijk opneemt.”

28.11 Saintseneca (Botanique)

“Het intrigerende vijftal Saintseneca bracht in augustus hun vierde plaat uit die al een tijdje wordt grijsgedraaid ten huize Toutpartout. De band rond Zach Little staat bekend om zijn heerlijk meeslepende folkrock waarbij een hoge dosis melancholie bijna een zekerheid is, denk Angus & Julia Stone en je bent al een eindje op weg.”

Autumn Falls programmeert nog het hele najaar herfstige muziek in het hele land. Een volledig overzicht vind je op de website.