Twaalf concerttips en -tickets voor een magische maand maart

door Annelies Rom

In januari hadden we de nieuwjaarsborrels en de studentenblok en in februari de skireizen en bijhorende après-ski’s. Dat betekent dat we in maart eindelijk weer echt kunnen genieten van al dat moois in de Belgische concertzalen. En als je door de bomen het bos niet meer kunt zien, hebben wij voor jou een fijne selectie gemaakt. Voor al deze concerten kan je ook tickets winnen. Stuur daarvoor een spitsvondig mailtje met vermelding van je concert naar keuze naar info@indiestyle.be.

01.03 Lost Under Heaven (Trix)

Lost Under Heaven / LUH is het nieuwe project van zanger Ellery James Robert. Zijn eerdere band WU LYF kende met slecht één album dan wel een kort bestaan,  maar nadat hij de Amsterdamse Ebony Hoorn leerde kennen, is LUH ontstaan. Op hun nieuwste album ‘Love hates what you become’ brengen de twee een heerlijke mix van motiverende en wanhopige songs. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

02.03 King Dalton (N9)

Ze waren al te horen als eindgeneriek van VRT-TV-reeks Tom & Harry, De Standaard Online bracht hun making of-kortfilm van hun album uit en ze speelden al talloze spectaculaire live-shows. King Dalton is een naam die je misschien niet vertrouwd in de oren klinkt, hun muziek heb je ongetwijfeld al gehoord. Zelf beschrijven ze hun muziek als een mix van folk en blues, met een stevige dosis soulfunk. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

04.03 sasami (Botanique)

Naast multi-instrumentaliste bij bands Cherry Glazerr en Dirt Dress, werkte ze ook mee aan de muziek van Curtis Harding en Vagabon. Nu maakt ze eindelijk haar eigen muziek en dat leverde haar prachtige sets op Sonic City en Pitchfork Avant-Garde op. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

09.03 Kedr Livanskiy (Botanique)

In 2017 was haar tweede album al te vinden in onze eindejaarslijstjes. Twee jaar later speelt Kedr Livanskiy haar eerste Belgische clubshow. Door de analoge electronica, outsider pop en invloeden van Laurel Halo en Mazzy Star, is ze tegelijk Ruslands heetste exportproduct, als die frisse bries die je van Moskou verwacht. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

09.03 NAO (Ancienne Belgique)

Twee jaar geleden konden we NAO al eens eerder bewonderen in de Ancienne Belgique, vorig jaar stond ze op Rock Werchter en dit jaar staat ze opnieuw in de AB. De Britse zangeres bracht in oktober vorig jaar haar tweede album ‘Saturn’ uit en stelt dit in maart voor in de Brusselse concertzaal. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

13.03 Molten Penguin (Pand A Kortrijk)

Molten Penguin is het project van Pieter Claus (Sinister Sister), Dries Geusens (Nordmann), Jan Ghesquière (Sinister Sister) en Jonathan Callens (Imagine Raymond, Sarah Ferri). Samen laten ze zich inspireren door onder andere jazz en de elektronica van Aphex Twin en Amon Tobin. Ze weten hun elektronische jazz live op een geweldige manier te brengen. Verwacht je aan improvisatie en dansbare muziek. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

16.03 Overlast (De Studio)

De vierde editie van Overlast vindt plaats op 16 maart. Ook deze keer selecteert De Studio negen bands en drie dj’s, die je kan gaan ontdekken op één avond. Deze keer kan je onder andere gaan genieten van Martha Da’Ro, Boi Wonder en Noa Lee. Martha Da’Ro stond recent nog in het voorprogramma van de Britse popband Years & Years. Voor dit concert mogen we vijf duotickets weggeven.

22.03 Fews (Ancienne Belgique)

Ze openden voor Pixies en waren al te bewonderen op Eurosonic en Dour. Postpunkband Fews is dus niet aan hun beginstuk toe als het om live-performances gaat. Op 1 maart verschijnt hun tweede album ‘Into red’, de opvolger van ‘MEANS’, waar we invloeden van Interpol, Joy Division en The Cure in terugvinden. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

24.03 Empress Of (Botanique)

Drie jaar na haar debuutalbum ‘Me’, waarop we een mix van elektropop en r&b konden horen, kwam Empress Of vorig jaar met haar tweede album ‘Us’. Daarop verwelkomt ze een meer luchtige sound, die daarom zeker niet minderwaardig is, maar op sommige vlakken zelfs meer aanstekelijk klinkt. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.

26.03 Vök (Cactus)

Als de naam Vök je niets zegt, dan vergelijken we hen graag met The Knife, The xx en Björk. Vök is namelijk een dreampop- en elektronicaband uit IJsland. Vrijdag brengen ze een tweede album uit, en dat komen ze met veel overgave voorstellen in Brugge. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

26.03 Maribou State (Ancienne Belgique)

Elektronisch duo Maribou State debuteerde in 2015 en kon meteen reken op laaiend enthousiaste reacties. Met ‘Kingdoms in colour’ brachten ze opnieuw een heel vernieuwende plaat, die ze na Pukkelpop nu ook komen voorstellen in Brussel. Voor dit concert mogen we twee duotickets weggeven.

27.03 Echo Collective (Arenberg)

Hoe klinkt een klassieke interpretatie van Radiohead’s Amnesiac? Op die vraag probeert Echo Collective sinds 2016 een antwoord te formuleren. Het resultaat mag er zijn en dat is ook het Berlijnse label K7! opgevallen, zij brachten het meteen uit. Het ensemble mag ook Nils Frahm tot hun fans rekenen en dat is door de intense live ervaring geen verrassing. Ze weten strijkers, piano en elektronica perfect te combineren. Voor dit concert mogen we drie duotickets weggeven.