Header image

vi.be media: Indiestyle over Bosum

door Bart Somers

Zowat een keer per vier of vijf weken presenteren we onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je Bosum voor.

Wie op de vi.be-pagina van Bosum de bandfoto bekiijkt, zou kunnen vermoeden dat de groep aan Dracula gerelateerde postpunk brengt. Niets is echter minder waar. Of ja, bijna niets, want zeggen dat ‘t lijkt op Niels Destadsbader Goes Death Metal zou de waarheid nog meer geweld aandoen.

Wat mogen we dan wel verwachten? Wat ons betreft tovert Bosum een prettige mix van typisch Belgisch en delicaat Brits uit de hoed, een konijn met een fluweelzachte pels en onverwachte sprongetjes in onvoorspelbare richtingen.

De rust die uitgaat van de stem zou moeten volstaan om een dozijn ADHD’ers in minder dan geen tijd te converteren tot vintage Zen-boeddhisten. De instrumentatie en de arrangementen slaan een brug tussen enerzijds Absynthe Minded en Balthazar en anderzijds Coldplay en Keane, voordat deze twee laatste bands de bombast van de stadions begonnen te verkiezen boven de intimiteit van de clubs, welteverstaan. De bas, drums en gitaar zijn de honden die de kudde samenhouden, terwijl toetsen en zang zorgen voor de kersen op de taart.

Radiovriendelijk is geen lelijk woord als de muziek recht naar het hart gaat. De melodieën zijn niet te moeilijk. De mooi opgebouwde laagjes houden het geheel dan weer spannend genoeg. Bosum zou zo’n groep kunnen zijn die door de toegankelijkheid en de veelzijdigheid meer dan één publiek weet aan te spreken.

Als we er op vi.be een favoriet moeten uitpikken, gaat onze voorkeur waarschijnlijk naar ‘Marvin’. ‘Golden rain’, de nieuwe single van de groep die vrijdag uitkwam, staat helaas niet in de player, je vindt ‘m wel op YouTube. Met plannen voor een ep in de loop van 2019, wil de band een pak podia beklimmen.

Bosum op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.