vi.be media: Indiestyle over Cosmic Super Weirdo

door Bart Somers

Zowat een keer per vier of vijf weken presenteren we onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je Cosmic Super Weirdo voor.​

Beschrijvingen als knotsgek, hoogsteigenaardig of prettig gestoord zijn overbodig bij een muzikale act die zichzelf Cosmic Super Weirdo noemt. Het is als de kleurige parkiet in de biotoop van de zwarte merels en de grijze mussen. Dat laat ons toe om onmiddellijk op de muziek te focussen en de randverschijnselen als enigszins normaal te catalogeren.

En die muziek is heel divers, een bont amalgaam van invloeden uit verschillende genres en generaties. Het gaat van poppy new-wave (‘Nowhere home’) naar achtereenvolgens melancholisch melodieus (‘Never-ending confusing morning’), donker dansbaar (‘I feel like a Jedi’), intrigerende eighties (‘Fail to live outside my mind’), ingetogen reflectie (‘Consoling summer rain’) en speelse lo-fi (‘Do you eat cornflakes??’).

Cosmic Super Weirdo maakte eerder dit jaar indruk door als Ugly Weirdo een plaats af te dwingen in de finale van Humo’s Rock Rally. Met de geluiden die we momenteel op vi.be horen moeten de talentloze losers, zoals ze zichzelf omschrijven in hun bio, in ieder geval gewapend zijn om verder aan de weg te bouwen. De zanglijnen en alle instrumenten nieten zich vast in je oren en vormen daar een groot kluwen van vermakelijkheid.

Cosmic Super Weirdo op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.