vi.be media: Indiestyle over FÄR

door Bart Somers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt hen ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je FÄR voor.

FÄR is het soloproject van An-Sofie De Meyer, een met een prachtige stem gezegende Gentse die je moet ontdekken als je van donkere electronica of electroclash houdt, into new wave bent, of intens kan genieten van het rustigere werk van Lykke Li of I Will, I Swear. Uiteenlopende referenties zijn dit, en toch in de verste verte niet uit de lucht gegrepen.

Als een orkaan die het gammele dak van een verafgelegen spookboerderij volledig aan flarden wil razen, openen de eerste klanken de vi.be-speler van FÄR. Al snel lopen bombast en finesse in ‘Sinners’ en ‘Hands’ achter elkaar in de rij als noeste mieren, werkend aan de uitbouw van een voortvarend nest, ter eer en glorie van de koningin. Wolken en opklaringen, stormwinden en zomerbriesjes maken keer op keer hoffelijk plaats voor elkaar en we kunnen onmogelijk uitmaken wie aan het einde van de rit de bovenhand haalt.’Lonesome boy’ bewijst dat het ook van begin tot eind in alle rust moet kunnen, en sluit op een erg mooie manier af.

Humo’s Rock Rally 2016 komt eraan. FÄR zit alvast bij de geselecteerden, en wie weet doet zij het wel even goed als Samowar twee jaar geleden, die andere jongedame die het in haar eentje tot in de finale schopte met haar stem, wat toetsen en enkele knoppen om die geluiden te vervormen.

FÄR op vi.be