vi.be media: Indiestyle over Fortress

door Bart Somers

Zowat een keer per vier of vijf weken presenteren we onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je Fortress voor. (foto © Alexander Popelier)

​Een vi.be van de maand kiezen was zelden zo gemakkelijk. Bij ‘Wanderlust’ van Fortress heb je na minder dan tien seconden de indruk dat je naar een worp van een wereldvermaarde producer zit te luisteren. Een intro die je aandacht zodanig hard trekt, is een krachtig wapen.

Gelukkig duurt de pret ook verder in het nummer voort. Dreunende bassen en verleidelijke synths houden je aandacht zo vast en maken stilzitten erg moeilijk. Uiteraard is de combinatie van dromerig en dansbaar de laatste jaren uitgebreid verkend. Fortress doet dan ook niets volledig nieuws, al horen we wel een eigen twist die genoeg elektronische groent​j​es h​e​eft gegeten om stevig op eigen benen te kunnen staan. ‘Colours’ en ‘Waterfall’, de twee andere nummers op vi.be, bevestigen dit volmondig.

Verwonderen doet dit niet. Hanne Torfs, bezielster van Fortress, had met Nunki enkele jaren geleden al een veelbelovende band onder haar hoede. Daarnaast beroert ze ook de keyboards bij School Is Cool, niet de minste. Fortress is​ ​dus haar nieuwste baby en, voor zo ver dat nodig is, onze zegen heeft ze.

Fortress op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.