vi.be media: Indiestyle over Fox Jacuzy + Hausbau

door Bart Somers

Zowat een keer per vier of vijf weken presenteren we onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je Fox Jacuzy + Hausbau voor.

They had us at “deep”. Ooit, het moet een drietal jaar geleden zijn, hadden we Whispering Sons als vi.be van de maand. Die groep riep toen nog enkel in de naaste vriendenkring van de bandleden zelf een zweem van herkenning op. We weten hoe het de Limburgers ondertussen verging.

Waarom zeggen we dit? Wel, het moet van toen geleden zijn dat een artiest op vi.be ons binnen de nanoseconde zo naar de keel greep. Fox Jacuzy + Hausbau slaagt er echter in om datzelfde euforische gevoel teweeg te brengen.

Het duo, bestaande uit Floris De Decker (frontman van Team William, vast lid van de liveband van The Van Jets) en Jan De Rauw (Humo’s Rock Rally-finalist watchoutforthegiants), maakt naar eigen zeggen de muziek die het zelf rond half vijf ‘s ochtends zou willen horen op een party. Zo scheef mogelijke, ietwat weirde dansplaten, noemen ze het, ergens op de kruising van Blood Orange, (oude) Major Lazer, Jamie xx, Kanye West, Rihanna en een heel eigen twist. In ‘Deep down’ (mix van pop, dancehall en hip-hop), ‘Ready 4 love’ (typisch xx-gevoel) en ‘Home malone’ (het speelse van Team William op een hiphop-beat) komen we al deze referenties inderdaad grotendeels tegen.

Telkens de band tevreden is over een nummer, wordt het ingeblikt en met een clipje online gegooid, zonder veel planning. Wat maakt het uit wanneer de songs zo straf zijn? Het zou ons verwonderen moesten er links of rechts geen dj’s zijn die Fox Jacuzy + Hausbau snel oppikken. En als het gebeurt, vind je ons op de dansvloer.

Fox Jacuzy + Hausbau op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.