vi.be media: Indiestyle over Get Well

door Bart Somers

Zowat een keer per vier of vijf weken presenteren we onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je Get Well voor.

We waren eigenlijk al bijna klaar met een andere vi.be toen we plots de nieuwe single ‘Drink alone and die’ van Get Well hoorden en besloten om het roer om te gooien. Want wat een bom is dit! Ken je de frivoliteit die het vroege werk van Danny Blue And The Old Socks kenmerkte? Precies daar moeten we aan denken als we dit knappe nummer horen, en misschien is het zelfs beter dan dat. Knallende garagegitaren, tot de verbeelding sprekende zang en ontembare drums staan met andere woorden voor wat we te horen krijgen. ‘Low’ biedt ons meer van hetzelfde weergaloze geluid. Dit is zo goed dat we ons artikel dat bijna klaar was voor minstens dertig dagen terug richting drafts sturen en Get Well even voorrang geven.

Waar de bandbio nog Slowdive als referentiepunt naar voor schuift, blijft daar in deze twee songs geen spaander van heel. Dat de groepsnaam ontleed is aan een lied van Nothing doet vermoeden dat de jongelui van Get Well naast garagerockfans ook enorme shoegaze-liefhebbers zijn. En inderdaad, als we verderop in de player ‘Wasted all the time’ horen, weten we waar de Slowdive-referentie vandaan komt. En het dient gezegd dat ook deze loggere muziek de band goed afgaat.

Gaat iemand zich eraan storen dat dit oudere nummer en het nieuwe werk op het eerste zicht mijlenver uit elkaar liggen qua genres? Misschien, dat is dan iets voor de bandleden om uit te maken of zij het zelf erg vinden of niet. Wij horen in ieder geval een straffe, jonge en veelbelovende groep die we het mogelijk ver zien schoppen. En onze excuses aan de andere band die hierdoor niet onze vi.be van de maand wordt. We zeggen niet wie jullie zijn, maar hopelijk komt jullie kans binnen enkele weken.

Get Well op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.