vi.be media: Indiestyle over Harpp

door Bart Somers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt hen ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Harpp voor.

Wie in België iets met een bluesrockgeurtje speelt, al dan niet als duo, wordt al snel met Black Box Revelation vergeleken. Je moet als groep dus de nodige creativiteit aan de dag leggen om dergelijke beschuldigingen met recht en reden als vals af te wimpelen.

Drie jongelui uit Dendermonde (full disclosure: zanger-drummer Gilles schrijft voor Indiestyle), die zich als bandje Harpp laten noemen, slagen daar wonderwel in. Wie hun invloedenlijstje bekijkt, weet al dat dit trio niet voor één muzikaal gat te vangen is. De groep mengt blues met rock en jazz en schrikt niet terug voor een tempowissel of een onconventionele maat meer of minder.

Wat knap is, is dat het eindproduct wel vrij toegankelijk blijft klinken voor mensen die een beetje openstaan voor klanken die de minder alledaagse hoekjes van het rockspectrum verkennen. Dit geldt vooral voor ‘Gaze’, dat zowel liefhebbers van pure garagerock, zuivere jazz als rasechte blues moet kunnen bekoren. De verrassende break in de laatste 45 seconden zorgt ervoor dat je op iets meer dan drie minuten tijd meer variatie hebt gekregen dan bij sommige andere bands in drie hele songs het geval is. ‘OCD’ danst ook nog lekker weg voor wie zich hier en daar flexibel door de bocht weet te wringen. ‘Sun white sun’ kiest eerder voor de stille weg, al heeft die vaak wel iets van een kasseistrook uit Parijs-Roubaix waar je regelmatig overvallen wordt door het gevoel je evenwicht te zullen verliezen.

Humo’s Rock Rally 2016 werd geen succes voor Harpp, al mag dit geen obstakel wezen voor deze jonge snaken wiens leeftijden tussen 18 en 22 jaar liggen. Flying Horseman vloog er enkele jaren geleden ook uit in een preselectie, en kijk waar die heren momenteel staan. Het is aan Harpp om de komende tijd te tonen dat zij ook uit het goede hout gesneden zijn. De basis is alvast solide.

Harpp op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.