vi.be media: Indiestyle over Lepopski

door Bart Somers

Zowat een keer per vier of vijf weken presenteren we onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je Lepopski voor.

Pop in je bandnaam, het kan werken in België. Pop in Wonderland en Das Pop zijn twee voorbeelden van acts die het bij ons in het verleden al op artistiek en commercieel vlak behoorlijk deden. Is Lepopski klaar om in deze voetsporen te treden?

Wat we horen is een vrij Belgisch geluid, toegankelijk met voldoende inventieve elementen om geen stroperige eenheidstroep te zijn. ‘Lydia’ is een knap geproducet popnummertje dat doet vermoeden dat de bandleden weten hoe je dansbaarheid succesvol koppelt aan mysterie. De intro wekt je interesse, de muziek valt overtuigend binnen en ook de zang houdt je aandacht vast. Een killer-refrein missen we misschien wel, de stem zou hier een tikkeltje enthousiaster mogen, maar we zijn een en al oor.

‘Socrates’ valt met de deur in huis. Een zwoele baslijn, catchy toetsen en aanstekelijke drums zorgen voor een lancering uit de boekjes, en de zang doet de rest. Mogelijk is dit het beste nummer van de drie in de vi.bespeler van Lepopski, al snappen we het nut van het Vlaams gesproken intermezzo niet helemaal.

Het meest dromerige en experimentele nummer is afsluiter ‘Behind’. Dwarrelende gitaren worden gevolgd door een rustgevende stem en een lied dat lijkt te deinen op de stromingen van de lucht. Acts als Fulco of Absynthe Minded zijn hier niet ver weg. Lepopski komt uit Oostende, en ‘Behind’ lijkt wel geïnspireerd door de rust die je kan vinden op een leeg strand, met enkel het geluid van de aankomende golven als bondgenoot.

Tel dit alles op en je hebt met Lepopski een band die aardig aan de weg lijkt te timmeren. De studioversies overtuigen alvast. Aangezien de groep geselecteerd is voor de nieuwe wedstrijd Sound Track, krijgen de jonge West-Vlamingen heel binnenkort ook de kans om de Vlaamse muziekliefhebber live van hun kunnen te overtuigen.

Lepopski op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.