vi.be media: Indiestyle over Mauger

door Bart Somers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt hen ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Mauger voor.

Fijnproevers die hun tanden graag voorzichtig in een hapje Bon Iver of Andrew Bird zetten, zijn bij Mauger aan het juiste adres. Mauger Mortier, een naar Oostende uitgeweken Brusselaar, is net als zijn voorbeelden gezegend met een uitmuntende fluwelen tokkel en een stem die zowel rustgevend (I’m always fine) als aansporend (Don’t ask) weet te bekoren, en ook zonder Google Maps de gulden middenweg weet te vinden (Route du soleil).

Mauger is treurnis en vertedering, zoals de roofvogel die zonder meelij een hulpeloos dier doodt om het daarna vol liefde aan zijn schattige pluizige kuikens te voeren. Melancholie en schoonheid voeren samen een intimistische volksdans uit. De songs zijn zo pakkend dat ze bij wijze van spreken over een boterham met choco zouden kunnen gaan en toch beklijvend overkomen.

De ruwe bolster van Brussel vond deze singer-songwriter naar eigen zeggen een harde dobber. Als dit effectief zo is, juichen wij de verhuis naar ‘t zeetje enkel toe. We zouden er bovendien als het ware onze donzige kuikens op durven verwedden dat ‘t geen enkele reis is, maar een retour die Mauger nog naar mooie podia moet kunnen brengen.

Mauger op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.