vi.be media: Indiestyle over Mooneye

door Bart Somers

Zowat een keer per 4 of 5 weken presenteren we onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je Mooneye voor.

Zegt de naam Mickey Doyle je wat? En zo ja, ken je Mooneye? Eerstgenoemde is het muzikale alter ego van de West-Vlaamse singer-songwriter Michiel Libberecht, die de laatste jaren met stijgend succes fijne muziekjes maakte, en deze op de podia van onder meer Cactus, Democrazy en De Zwerver live mocht brengen.

Om de volgende stappen voorwaarts te zetten, besloot Libberecht een band rond zich te verzamelen en een ep op te nemen met Pascal Deweze. Dat dit een schitterende zet was, blijkt uit de songs die we momenteel op vi.be kunnen horen. Alle nummers, met uitzondering van ‘Only because of your eyes’ en ‘I don’t want your love’, staan op de ep. Het resultaat klinkt als een perfecte plek voor wie even weg wil om tot zichzelf te komen, ver van de hectiek en de sleur.

Het meest zijn we onder de indruk van de stem van de frontman. Daarnaast hebben we niets dan lof voor zowel de melodieën, de instrumentatie, de arrangementen en de productie. De songs zijn geïnspireerd en beklijvend. Door de kenmerkende manier van zingen kan je zelfs in deze prille fase al van een zekere eigen Mooneye-stempel spreken.

Fans van onder meer Villagers, The Triffids, Fleet Foxes, Mercury Rev en de latere Roy Orbison raden we zeker aan om hun oor heel aandachtig te luister te leggen. En zijn we dat niet allemaal minstens een beetje?

Mooneye op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.