vi.be media: Indiestyle over The Leslies

door Bart Somers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt hen ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je The Leslies voor.

Het leven is als een met sigarettenpeuken bezaaid strand of een festivalcamping vol achtergelaten tenten: een broeihaard van plezier met helaas ook minder fraaie kantjes. De muzikale exponent hiervan wordt sinds kort op puike wijze van noten en woorden voorzien door The Leslies, een olijke verzameling muzikanten uit de Oost-Vlaamse steden Wetteren en Gent.

Plezier en melancholie springen haasje over in tekst en melodie. De zoetgevooisde lo-fi-wijsjes van gitaar en bas worden overgoten met een portie tristesse in de beklijvende stem van zanger Jaan. Dit geslaagde contrast komt uitstekend tot uiting in ‘The party’, een titel waarachter in plaats van een vrolijke meefluiter een overdosis weltschmerz schuilgaat. Pakkend pathos vinden we in ‘Blue lagoon’, met name in de overweldigende finale. Even goed is het akoestische ‘Shoestring and highs’, met een bas die zo soulful is dat ze niet zou misstaan op de “Best of” van Otis Redding of Marvin Gaye..

Miserie heeft nog niet vaak zo aantrekkelijk geklonken. Aanschuiven in de file richting naaktstrand Bredene wordt deze zomer zoveel fijner met muziek van The Leslies in je oververhitte wagen. Let wel op dat je, eens aangekomen, niet op een smeulende peuk gaat zitten.

Beluister The Leslies op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.