vi.be media: Indiestyle over Watchoutforthegiants

door Bart Somers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt hen ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Watchoutforthegiants voor.

The sky is the rabbit. Met een punchline als die van Watchoutforthegiants heb je onze aandacht in 3 seconden helemaal vast, en drukken we vol verwachting de digitale play-knop een beetje dieper in ons computerscherm. ‘Over our heads’ overtuigt meteen, bundelt het bombastische van Muse, het mysterieuze van Radiohead en zowaar het zweverige van Oscar and the Wolf, en schiet sferisch als een cylinder vol buskruit zijn doel tegemoet om onderweg een onstuitbare explosie van bijgeluiden te veroorzaken.

‘The sky is the rabbit’ en ‘Closer’ doen de arty kabaaldemonen van Sonic Youth uit hun as verrijzen en zetten de veelzijdigheid en de kwaliteit van onze reuzenspotters in de wild in het rond spattende verf. ‘Friday forever’ lepelt dan weer uit het jazzy ovenschaaltje waar bands als dEUS, Mintzkov en Absynthe Minded in een min of meer recent verleden ook wel eens van gesmuld hebben.

Kijken mag, rondspringen ook. En aankomen? Ontdek dat vooral zelf op 22.09 als Watchoutforthegiants als winnaar van onze vi.be-wedstrijd op TrixTrax speelt op een avond die later ook nog Maze en It It Anita op de affiche heeft. Klik hier voor meer info.

Watchoutforthegiants op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.