vi.be media: Indiestyle over Whisper Party

door Bart Somers

Zowat een keer per vier of vijf weken presenteren we onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je Whisper Party voor.

Makkelijk zat als een bandnaam reeds een aardige tip van de sluier licht over de muziek die je te wachten staat. Dankjewel dus, Whisper Party, om jullie fluweelzachte fluisterklanken al te onthullen nog voor de eerste toon begint te spelen.

Je hoeft overigens niet te roepen om de aandacht naar je toe te trekken, zo blijkt. Margot De Ridder en Jan Marcoen hebben aan pakweg 25 seconden van ‘not scared’ genoeg om ons in een pittige wurggreep te nemen. De zomer is in ‘t land, en op een of andere manier roept deze muziek bij ons een sfeertje van het Frankrijk uit de jaren 60 op. De klanken zijn overigens veel mysterieuzer dan de bandnaam en doen je keer op keer benieuwd luisteren naar wat er volgen zal.

Tegenstrubbelen is af en toe mogelijk. Door de duobezetting klinkt het soms alsof een beetje meer body de songs geen kwaad zou doen. Zo hebben de opener en ‘alley cat’ naast de verrukkelijke riffs en akkoorden hier en daar momenten die een beetje wringen of niet helemaal vol lijken.

Wat overheerst is echter de fijne man/vrouw-samenzang in combinatie met de verhalende mineurakkoorden en de contrasterende vrolijke keyboardriedeltjes die nu en dan als verfrissing opduiken. Om een nummer als ‘alley cat’ extra geloofwaardig te doen klinken, krijgen we zelfs puik geïmiteerde kattengeluiden cadeau.

De muziek is heel ingetogen en straalt tegelijk zo hard dat je de melodieën bijna voor je ogen kan zien voorbijzweven. Whisper Party is de perfecte soundtrack bij een wondermooie zonsondergang.

Whisper Party op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.