vi.be media: Indiestyle over run SOFA

door Bart Somers

Zowat een keer per 4 of 5 weken presenteren we onze favoriete vi.be van het moment. Deze maand stellen we je run SOFA voor.

Creativiteit lijkt de laatste jaren prominent in de Brusselse en Waalse winkelrekken te liggen. Het aantal artiesten dat met originele en sterke releases over de brug komt, is haast niet bij te houden.

De volgende in het rijtje BRNS, Robbing Millions, Pale Grey en consoorten dient zich hier mogelijk aan. run SOFA bracht in 2016 al de met Koen Gisen opgenomen ep ‘Shenanigans’ uit, en is klaar om eind januari 2018 zijn debuurtalbum op de wereld los te laten. Een eerste voorsmaakje staat al op vi.be.

‘Dissin” is merkelijk steviger dan de nummers die we op de ep tegenkwamen. Waar we in 2016 nog aan BRNS en vroege Foals schatplichtige mathpop te horen kregen, lijkt de rol van de gitaar tegenwoordig veel dominanter. Kwamen de oudere songs nog voorzichtig, speels en ietwat aarzelend op je deur tikken, dan probeert ‘Dissin” deze onverwijld in te beuken.

Zonder het volledige album gehoord te hebben, is het moeilijk om een doorbraak te voorspellen. Het zal ons echter niet verbazen als run SOFA eind 2018 een band is geworden die veelvuldig over de lippen gaat. Leg je oor op 26 januari zeker te luister.

run SOFA op vi.be

Wil jij onze volgende vi.be media zijn? Schrijf je dan snel in via deze link, en misschien word je binnenkort wel met lof overgoten op onze pagina’s. Solo-acts zijn uiteraard ook welkom.