Wegwijzer voor het najaar: tien concerten in september die je niet mag missen

door Jens Van Lathem

De Indiestyle-redactie presenteert je elke maand ongeveer tien concerten waar je zonder gevaar op teleurstelling je loon of zakgeld aan kan spenderen. Deze keer schuimde Jens Van Lathem in goed gezelschap concertagenda’s af op zoek naar schitterende en/of verborgen parels. We proberen je van elk toekomstig optreden bovendien te overtuigen met onze radste tong, en als dat nog niet genoeg is gooien we er nog een markant live-filmpje tegenaan of dat ene nummer dat je helemaal plat slaat. Heb je zelf nog suggesties? Laat dan vooral iets horen op Facebook of Twitter.

Rhodes

11.09: Torres + Happyness + Hooton Tennis Club in de Beursschouwburg (PIAS Nites)

PIAS presenteert drie nog ietwat kleinere indie-acts, waarbij vooral Torres in het oog springt. Onze vrouw ervoer haar tweede als een kick in the nuts. Onze andere vrouw prees de combinatie van slacker rock en onbenulligheid van Happyness. Een ding is zeker: het wordt een avond vol gitaren in alle kleuren en maten.

12.09: Borgerwood benefiet in de Trix

Borgerwood Festival is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen en op de benefiet halen wij ons warmste hart (en onze portefeuille) boven om ook volgend jaar nog te kunnen genieten van het festival. Lekker eten, goede muziek, meer heeft een mens niet nodig. Meer info via deze link.

13.09: Sun Kil Moon in De Kreun

Wij durven zelf niet meer gaan, want hij heeft gezworen dat hij onze gezichten tot moes ging trappen met z’n puntige schoenen. Maar jij kan nog eens gaan? Hij heeft nog een boel dingen te vertellen.

14.09: YAST in Café Video

Het is half september, de dagen beginnen te korten en een of andere Zweed komt een boel melancholische pop spelen in een duister café te Gent. Dat klinkt als het recept voor gebleit. Probeer uw pinten droog te houden.

15.09: Blank Realm in Het Bos

Blank Realm twijfelt lieflijk tussen garagerock, postpunk en indiepop en hebben op 15 september al een dag of tien hun tweede plaat ‘Illegals in heaven’ uit. Reden genoeg dus om naar Het Bos af te zakken en te zien of ze met al die twijfel je dansbenen en hoofdspieren kunnen overtuigen. Ze brengen ook een boel Australische vrienden mee trouwens. Not bad mate.

17.09: TrixTraxFest x Indiestyle: La Jungle + Yellowstraps + ??? in de Trix

Naar gewoonte vieren wij onze verjaardag in de Trix met een paar concerten en een fijne afterparty (dit jaar verzorgd door London Calling). Indiestyle zou Indiestyle niet zijn als we niet zot eclectisch beginnen doen: La Jungle komt even een aanslag op je trommelvliezen plegen en Yellowstraps spelen de bevallige verplegers/verpleegsters van dienst. De opener zoeken we zelf via vi.be en wordt binnenkort bekendgemaakt. Gratis pintjes voor wie gratis komt en mij herkent.

22.09: Petite Noir in de Botanique

Petite Noirs songs zijn volgens onze man “duidelijk het resultaat van iemand die zowel Drake als Joy Division aanbidt”. Voilà, wij zijn al verkocht.

24.09: Rhodes in Het Depot

Rhodes kreeg op Eurosonic een zaal Nederlanders stil, dus moeten brave Leuvenaars geen probleem vormen. De man smeedt minimalistische pareltjes die hopelijk niet zullen wegwaaien met de wind. Wij hebben alvast vertrouwen in de Britse muzikant.

27.09: Action Bronson in Ancienne Belgique

Een dikke maand geleden gaven wij Action Bronson nog een dikke knuffel, want zijn plaat kwam tegelijkertijd uit met de surprise-release van Earl Sweatshirt. Op 27 september kan je hem ook in het echt een schouderklopje geven. De rapper groeide op in de traditie van Wu-Tang Clan en kreeg op zijn debuutalbum bezoek van onder meer Mark Ronson. In zijn vorige leven was hij een kok en dat treft, want ook op muzikaal vlak combineert hij perfect harde en funky ingrediënten om tot een lekker resultaat te komen.

29.09: PC Worship in de Botanique

De erfenis van Sonic Youth wordt goed beheerd, luister maar naar PC Worship. Net nog een ruige paringsdans met Parquet Courts achter de rug, nu al terug op hun eentje in de Botanique.