Rock Werchter 2013 – programma aangevuld met Kings of Leon als headliner op vrijdag

door Bart Somers

Alle dronkemansgebrabbel nog aan toe. Wie dacht dat het over en uit was nadat Caleb Followill zijn makkers van Kings Of Leon middenin een optreden naar verluidt stomdronken te kakken zette heeft het mis. Het betekende wel het einde van de tour, al heeft de tijd blijkbaar alle wonden geheeld.

De Amerikaanse stadionband is de meest recente topnaam die wordt toegevoegd aan het programma van de komende editie van Rock Werchter, die van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli 2013 plaatsvindt. Onder meer Blur, Depeche Mode en Editors stonden al op de planning. Kings of Leon is de nieuwste toevoeging aan de lijst. Ze spelen op de Main Stage op vrijdag 5 juli. De Amerikaanse groep uit Nashville treedt reeds voor de vijfde keer aan op Rock Werchter. Op dit moment zitten Kings of Leon in de studio voor de opnames van hun zesde album. De ticketverkoop voor Rock Werchter 2013 start morgen om 9u, meer info via www.rockwerchter.be.

Rock Werchter 2013 vindt plaats van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli in Werchter. Vier dagen lang is in het Festivalpark het beste van nu te zien en te horen op drie podia. Gevestigde waarden, helden van vroeger en nu en de grote namen krijgen hun stek op de Main Stage. De Pyramid Marquee focust op elektronische muziek in al zijn dansbare vormen op donderdag en vrijdag. Op zaterdag en zondag wordt de programmatie daar met aanstormend talent, intieme(re) optredens en dance beats in de late uren ingevuld. In The Barn is het een fijn weerzien met bekende namen maar evengoed is het de plaats om de helden van morgen te ontdekken.

Kings Of Leon website