Interview Marjolein Notenboom (Vinties en Vintagestore) – Ik wil veel meer vintage voor mannen

door Phara Elsen

Indiestyle leerde onlangs Marjolein Notenboom kennen, het brein achter Vinties en Vintagestore. Zij is de beheerder van deze webshops en beantwoordde graag enkele vraagjes die we voor haar hadden klaarliggen.

Indiestyle: Allereerst: hoe ben je op het idee gekomen om de twee webshops, Vintage Store en Vinties, op te richten?

Ik ben een jaar geleden begonnen met Vintagestore. Aan mijn hobby om naar vlooienmarkten te gaan, kon ik dan nog meer tijd besteden, omdat ik mijn bijzondere vondsten online kon verkopen. Dit deed ik toen naast mijn vaste werk. Ik vond dit zo leuk dat mijn wens was om dit fulltime te doen. Afgelopen zomer werd dit werkelijkheid, omdat ik Vinties kon overnemen. Deze vintage webshop bestond al 2,5 jaar. Vandaar dus dat ik nu twee webshops heb. In de toekomst wil ik ze nog wel op een bepaalde manier linken.

Indiestyle: Beide shops staan vol met leuke spullen, hoe weet je dat je een uniek stuk gevonden hebt?

Het voordeel van Vinties was dat er hele bijzondere inkoopadressen bij zaten die ik nu dus gebruik. Ik heb nu een personal vintage shopper in Amerika, een vintage laarzen expert in Parijs en een vintage lover in Londen. Dat maakt de inhoud van de shop erg bijzonder en uniek. Verder kies ik op markten erg intuïtief. Ik hou van bijzonder materiaal, zoals leer, zijde, kant enzovoort. Dit soort producten, waarin mooie materialen zijn gebruikt, vallen me wel vaak op. Vroeger werden deze materialen ook veel meer gebruikt. Nu zijn bijvoorbeeld polyester en andere synthetische stoffen veel gangbaarder.

Indiestyle: Heb je al plannen voor de toekomst?

Ik ben nog maar 28 dus plannen zijn er nog genoeg! Ik wil op Vinties veel meer vintage voor mannen. Daar is wel vraag naar, maar op internet is het nog niet zo gangbaar. Momenteel heb ik enkel stropdassen uit de 60’s en 70’s, daar komen nog blazers en blouses bij. Ook wil ik graag een mooie vintage winkel in Tilburg, dan kunnen de Belgische vintage liefhebbers ook net over de grens terecht.

Indiestyle: Als laatste zou ik nog willen vragen of je soms tips hebt voor onze lezers bij de zoektocht naar vintage spullen.

Let goed op het materiaal dat gebruikt wordt. Check of er labels inzitten waar je kan aflezen hoe oud het kan zijn. Controleer ook altijd of de ritsen in tassen of laarzen nog werken. Dit is zo’n domper als je thuiskomt met geweldige laarzen uit de 60’s en de rits is zo stroef dat je hem eigenlijk niet meer open kan doen. Bezoek natuurlijk mijn sites, maar in België heb je zoveel leuke antiekmarkten en vlooienmarkten, daar is ook nog erg veel moois te vinden.

Onze raad: ga zeker beide webshops af en toe eens bekijken, het is de moeite waard.

Vinties

Vintage Store