Header image

Arlo Parks levert generatie z-goud in de Botanique

door Eva Gutscoven

Wie één van de meest terecht genomineerden van de BBC Sound 2020 wilde zien, stond gisteren in de Botanique voor Arlo Parks. De Britse tiener, die verslavende pop mengt met pientere teksten, trad in 2019 op de voorgrond met haar ‘Super sad generation’ debuut-ep en als voorprogramma van Jordan Rakei. Daardoor kon ze direct een bordje ‘uitverkocht’ aan de ingang van de Witloofbar hangen.

Foto’s door Michelle Geerardyn

De Zuid-Londense had niet veel nodig om het diverse publiek in een verbindend fleecedekentje te wikkelen. We noteerden volgende ingrediënten: één nummer (dat was ‘Paperback’), één bekentenis (het was slechts haar tweede headlineshow ooit) en een handjevol Frans (Parks heeft Franse roots). Voor de beschrijving van haar naturelle en schijnbaar vanzelfsprekende fluwelen stem zoeken we nog naar een betere vertaling van het woord ‘smooth’.

In ‘Cola’ mochten we meezingen. De strompelende gitaren zette echter enkel aan tot voorzichtig meedansen, alsof we – door luidop mee te zingen – de magisch dwalende soul zouden kunnen verbreken. Die schuifelende groove werd met opvolger ‘George’ nog een tandje hoger geschakeld. Daarna bracht ze onuitgebracht materiaal (punk en Sex Pistols vormen haar inspiratiebronnen), een gedicht met verwijzingen naar onder meer René Magritte, Jacques Brel en moules-frites en een klein vreugdedansje (“second headlineshow sold out, woop woop”).

Met het akoestische ‘Angel’s song’ tekende ze voor een welgekomen rustpunt. Afsluiten deed Parks met ‘Super sad generation’ waarin het publiek voorzichtig meezong. Een krachtig rapgedeelte en een aanstekelijke gitaarsolo zette de puntjes op de i – Parks luchtgitaarbewegingen inclusief. ‘Sophie’ ontspon in een opbouwende instrumentale solo waarbij we even alle hoofden synchroon op en neer zagen bewegen. “It’s nice to not have to invite your facebookfriends,” besloot Parks na een klein uurtje. De generatie die de millennials opvolgt, ziet er veelbelovend uit. Wij sliepen daarna op beide oren.

Andere concerten in de Botanique die hoogstwaarschijnlijk ook leiden tot kwalitatieve zzz’s zijn Girl Ray, Poupie en Grace Carter.