Cherry Glazerr in de Botanique: rapunzel op acid

door Eva Gutscoven

Cherry Glazerr liet ons haar meest introspectieve blik zien op haar derde album ‘Stuffed and ready’. Enkele jaren terug ontpopte ze zich nog als rock’n roll queen met een welgemikte hoek af en trakteerde het publiek op een ongeremde show tijdens Les Nuits. Deze keer was er geen voorprogramma aanwezig. Veel tijd om op gang te komen voor de ironische punkrock van het Amerikaans drietal werd echter niet gegeven, want ze zetten ‘Isolation’ in, ongeremd gevolgd door ‘Had ten dollaz’ en ‘Self explained’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#cherryglazerr #botanique #brussels #witloofbar

Een bericht gedeeld door ichrisbe (@ichrisbe) op

Wat meteen opviel was hoe stil de zang van frontvrouw Clementine Creevy stond in vergelijking met de rest, bijvoorbeeld in ‘Juicy socks’. Zo vervaagden eindes van woorden in scheurend gitaarwerk of weerbarstige drumlijnen. Die laatste zorgden er mede voor dat de voorste rij ontaarde in een zachte, haast uitsluitend vrouwelijke moshpit (sorry jongen met langharig haar om je erbij te rekenen). Niemand liet stijlkeuze van Cherry Glazerr aan het hart komen en op die manier denderde het funky baslijntje verder in een aanstekelijk ‘Grilled cheese’. De hoge zanglijnen kwamen nog net tot hun recht en verzonken in smakelijke gitaarriffs.

Veel tijd om te praten nam Creevy niet, en na enkele rustige nummers, walste ze onverstoord verder met werk van haar laatste album, zoals het ruige ‘Wasted nun’ en het aanstekelijke ‘Daddi’. De bassiste lipte ondertussen heerlijk de teksten mee. “Thank you, you’re a great crowd, you’re so fun” brabbelde de Amerikaanse, waarna (ironisch?) het nummer ‘Stupid fish’ weerklonk. Daarbij wurmde ze zich achter de bakstenen pilaren van de Witloofbar om het publiek aan de andere kant haar gitaarwerk te tonen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#cherryglazerr #botanique #brussels

Een bericht gedeeld door ichrisbe (@ichrisbe) op

Wanneer Creevy haar handen niet nodig had voor haar gitaar, koos ze resoluut om al zingend het voorste dansfeestje te vergezellen. Voor de bisnummers, waaronder ‘Told you I’d be with the guys’, bleef iedereen hangen in een groovend, licht verdovend, headbangend sfeertje. Creevy zat ondertussen ondersteboven in haar microfoon te zingen. Dat haar stemgeluid daardoor iets minder hard doordrong, zijn we ondertussen al vergeten.

Cherry Glazerr koos hier resoluut voor nummers van het laatste en meest succesvolle album, en we zouden niets liever gewild hebben. Weer een girl crush rijker.